Поділитись:

У Києві пропонують перейменувати монумент «Батьківщина-мати»

Субота, 29 липня 2023, 21:50
У Києві пропонують перейменувати монумент «Батьківщина-мати»

Монумент «Батьківщина-мати» у Києві пропонують перейменувати на «Україна-мати», рішення ще має затвердити Мінкульт. 

Про це повідомив гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук в інтерв'ю Українському Радіо, – пише Українська правда. 

«У нас відбулося засідання вченої ради нашого музею, і на ньому було ухвалено важливі рішення. Одне з них — перейменування монумента «Батьківщина-мати» на монумент «Україна-мати», – сказав він. 

Савчук сподівається, що рішення вченої ради музею стосовно перейменування монумента буде затверджене Міністерством культури та інформаційної політики напередодні 24 серпня – Дня незалежності України.

«Має бути відповідний розпорядчий акт, яким є наказ Міністерства культури та інформаційної політики. Мною був затверджений графік необхідних дій, щоб досягнути цієї мети напередодні Дня Незалежності. І це не просто автономна мета. Я весь час підкреслюю взаємозв'язок цих процесів – зміни герба на щиті й появу тризуба, перейменування монументу, перейменування музею, розширення його функцій, нове осмислення, нові сенси, новий імідж», – розповів Савчук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів