Поділитись:

Луцькрада просить Зеленського ветувати «податки» для бізнесу

Автор: Максим Косюр |
Середа, 26 липня 2023, 12:41
Луцькрада просить Зеленського ветувати «податки» для бізнесу

Депутати Луцькради звернулися до Президента України з проханням ветувати закон про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану.

Відповідне рішення ухвалили на сесії міськради у середу, 26 липня.

«30 червня цього року Верховна Рада ухвалила закон щодо скасування ряду податкових пільг, запроваджених на час воєнного стану. Він передбачає внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України. Даними змінами пропонується фактично знищити систему підтримки і розвитку малого та середнього бізнесу, яка діє з початку війни», – йдеться у зверненні.

Такі зміни у законах з 1 серпня 2023 року скасують:

  • можливість для фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб бути платниками єдиного податку ІІІ групи із застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2% від суми доходу;
  • можливість для фізичних осіб – підприємців платників єдиного податку І та ІІ груп не сплачувати єдиний податок;
  • зупинення проведення документальних перевірок;
  • незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства;
  • незастосування штрафних санкцій за порушення порядку використання реєстраторів розрахункових операцій.

На думку депутатів, такі дії є не те, що несприятливими для малого бізнесу, а навіть ворожими. Прийняття цих змін, вважають обранці громади, змусить чимало бізнесів припинити підприємницьку діяльність й звільнити працівників. Це може призвести до додаткової необхідності їх утримання за кошт держави.

Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер запропонував внести зміни у це звернення, адже воно може зашкодити волонтерам та волонтерським організаціям.

«Закон, який пропонується заблокувати, ми підтримуємо в частині скасування перевірок в частині РРо, але там є момент, який звільняє волонтерів від сплати податків. Ветування цього закону вдарить по волонтерах», – каже депутат.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Проте депутати вирішили зміни не вносити, а направити на розгляд Президента України Володимира Зеленського оригінальний варіант звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024