Поділитись:

Депутати Луцькради просять Президента скасувати підвищення ціни на світло

Автор: Максим Косюр |
Середа, 26 липня 2023, 12:30
Депутати Луцькради просять Президента скасувати підвищення ціни на світло

Депутати Луцькради просять Володимира Зеленського зупинити дію постанови, яка збільшила вартість електрики до 2,64 гривні за кВт, та накласти мораторій на збільшення тарифів.

Відвідне рішення ухвалили під час сесії міської ради.

«Враховуючи, що в умовах воєнного стану в Україні темпи зростання тарифів на житлово-комунальні послуги суттєво випереджають темпи зростання реальних доходів громадян, а заборгованість за енергоносії вже перевищила вартість їх річного споживання, вважаємо, що держава має вжити невідкладних дій для відновлення належного соціального захисту людей та запобігання підвищенню цін та тарифів ЖКГ», – йдеться у зверненні. 

Депутати також зазначають, що непрозорий механізм підвищення тарифів викликає обґрунтовану недовіру людей до уповноважених державних органів. Тому враховуючи усі ці факти обранці громади просять: 

  • зупинити дію Постанови Кабінету Міністрів України № 544, якою з 1 червня 2023 року підвищено ціну на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 грн/кВт год;
  • ініціювати встановлення загальнодержавного мораторію на підвищення цін на електричну енергію для побутових споживачів та тарифів на інші види житлово-комунальних послуг на термін дії воєнного стану в Україні та шести місяців після його припинення.

Оскільки у населення зріс рівень недовіри до державного регулятора тарифів на електрику, то депутати Луцькради просять достроково припинити повноваження держрегулятора та оновити його склад. 

Нагадаємо: категорії населення, що витрачають на комунальні послуги 15% свого щомісячного прибутку, можуть розраховувати на субсидію. Втім є певні причини, за яких допомогу від держави можуть не надати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024