Поділитись:

Платні камери в СІЗО принесли бюджету України понад 21 млн гривень

Понеділок, 24 липня 2023, 23:31
Платні камери в СІЗО принесли бюджету України понад 21 млн гривень

Після запуску послуги платних камер в СІЗО до спеціального фонду Міністерства юстиції надійшло 21,5 млн грн

Із травня 2020 року, коли уряд запустив експериментальний проєкт платних камер в СІЗО, до спеціального фонду Міністерства юстиції за рахунок послуги надійшло майже 21,5 млн грн. Про це повідомив заступник міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Послуга дозволяє затриманим отримати поліпшені побутові умови в слідчих ізоляторах. Таким чином ініціатива має знизити рівень корупції, адже гроші за кращі умови йдуть до бюджету.

«Запровадили таку послугу дещо в якості жарту, але це також користується популярністю. Частина коштів надійшла за рахунок придбання подарункових сертифікатів. Тобто хтось може купити подарунковий сертифікат на сайті Міністерства юстиції», – зазначив Орлов.

Кращі умови заарештовані можуть отримати за встановлений тариф, водночас вони різняться в залежності від СІЗО. Вартість послуги за добу подекуди стартує від 290 гривень і доходить до близько 2000 грн за добу.

Мін'юст нерідко пропонує знижки. Тому ціни оновлюються, ознайомитися з прайсом можна на сайті відомства, у розділі «пенітенціарна служба України».

«Весь цей прайс є на сайті Міністерства юстиції, на спеціальному ресурсі, де можна забронювати таку камеру, і там діють знижки. Якщо це покупка на тиждень або на місяць, то вартість дещо менша, ніж якщо брати подобово», – зауважив Орлов.

Сплата за подарунковий сертифікат з надання послуги поліпшених побутових умов та харчування особам, узятим під варту, вже також користується попитом, фіксують у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів