Поділитись:

У Луцьку заговорили про перейменування проспекту Перемоги (фото)

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 20 липня 2023, 19:32
У Луцьку заговорили про перейменування проспекту Перемоги (фото)

У Луцьку підняли тему перейменування проспекту Перемоги на проспект Захисників України. 

Про це йшлося на засіданні комісії з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади.

До членів комісії звернулась громадська організація «Члени загиблих в АТО на Київщині» з проханням перейменувати згаданий проспект. Заступниця голови комісії Софія Гула зазначила, що цей проспект декілька разів вже включали та виключали з переліку вулиць, що підлягають перейменуванню.

«На сьогодні відповідно до закону він, ніби, не потрапляє під перейменування. Враховуючи звернення, я пропоную доручити Олександру Котису вивчити питання доцільності зміни назви, а пропозицію «Захисників України» додати в загальний перелік можливих найменувань вулиць», – каже заступниця.

Проспект Перемоги на картіПроспект Перемоги на карті
 

Проте згодом голова комісії Михайло Щур запропонував, аби вивчення доцільності перейменування зайнявся не пан Котис, а історики ВНУ імені Лесі Українки, також він зауважив, що у цьому питанні є декілька нюансів

«Всі ми чудово розуміємо, що найменування топонімів «Перемога» пов'язане з конкретною подією у 20 столітті. Тут мала б бути історична оцінка. Крім того, станом на сьогодні, відповідно до закону, немає однозначної оцінки щодо такого перейменування. Тому звернутись в університет. де є історики, юристи та філологи, було б непогано », – каже пан Михайло.

Решта членів комісії підтримали таку пропозицію голови. 

Нагадаємо: у Луцьку мешканці вулиці Конякіна проти перейменування на вулицю Героїв Маріуполя, вони наполягають лишити стару назву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів