Поділитись:

Проти Героїв Маріуполя: жителі Конякіна в Луцьку наполягають на старій назві

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 20 липня 2023, 17:09
Проти Героїв Маріуполя: жителі Конякіна в Луцьку наполягають на старій назві

У Луцьку мешканці вулиці Конякіна проти перейменування на вулицю Героїв Маріуполя, вони наполягають лишити стару назву.

Про це йшлося під час засідання комісії з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади.

Голова комісії Михайло Щур повідомив, що до них надійшло чимало звернень від мешканців цієї вулиці з проханням не перейменовувати її та лишити стару назву.

«Тут надійшов цілий ряд звернень і я не захоплений від їх змісту, тому що по суті мешканці хочуть залишити в місті Луцьку вулицю Конякіна. Проте вона буде однозначно перейменована згідно з законом. Тому я б не став брати до уваги прохання мешканців лишити цю назву», – каже пан Михайло.

Михайло Щур та Наталія НіколайчукМихайло Щур та Наталія Ніколайчук
 

Проте вулицю таки перейменують, адже вона підпадає під закон про зміну назв. Члени комісії припустили, що мешканці проти цього, бо пізніше їм доведеться змінювати деякі документи, адже назва вулиці зміниться. 

Щодо цього питання розгорілась дискусія, бо це питання обговорюють близько року. Деякі члени пропонували залишити містян без вибору та самостійно обрати назву, адже голови об'єднань співвласників багатоквартирних будинків звернення писали, але в них не вказували бажані назви.

Вулиця Конякіна на картіВулиця Конякіна на карті
 

Більшість присутніх членів комісії погодились сповістити місцевих про те, що перейменування неминуче та надати їм можливість протягом двох тижнів подати свої варіанти нової назви. 

До слова, лучанин Олександр Стеренчук створив електронну петицію, в якій просив підтримати перейменування на Героїв Маріуполя, але з необхідних 300 голосів він зміг набрати близько 150.

Довідково:
Олександр Федорович Конякін – народився у 1915 році в селі Грушківці (нині Черкаська область) в родині робітника. Українець. В 1936 році закінчив технікум харчової промисловості в місті Смілі Черкаської області. Працював на цукровому заводі в селищі Красній Ярузі. Радянський офіцер, Герой Радянського Союзу. 

Нагадаємо: у соцмережах набирає обертів обурення – деякі мешканці вулиці Конякіна, що у Луцьку, протестують проти перейменування у Героїв Маріуполя. Тоді користувачка під ніком Tata Ahmed обурилась і зазначила у своєму допису, що усі її сусіди проти зміни назви, а у місті й так чимало вулиць, що треба перейменувати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024