Поділитись:

Росія може атакувати цивільні судна в Чорному морі – Білий дім

Четвер, 20 липня 2023, 09:23
Росія може атакувати цивільні судна в Чорному морі – Білий дім

Білий дім попередив, що Росія може розширити свої цілі проти українських зернових об’єктів, включивши атаки на цивільні судна в Чорному морі.

Про це пише Reuters, передає УНН.

Речник Ради національної безпеки Білого дому Адам Ходж, заявив, що офіційні особи США мають інформацію, що росія заклала додаткові морські міни на підходах до українських портів.

«Ми вважаємо, що це скоординовані зусилля, щоб виправдати будь-які напади на цивільні кораблі в Чорному морі та покласти провину за ці напади на Україну», – сказав він.

Ходж нагадав: росія оголосила, що всі кораблі, які прямують до українських портів у водах Чорного моря, вважатимуться потенційними перевізниками військових вантажів. Інформація США вказує на те, що росія заклала додаткові морські міни на підходах до українських портів.

У середу, 19 липня, Україна звинуватила Росію в завданні шкоди інфраструктурі експорту зерна під час нічних ударів, зосереджених на двох її чорноморських портах.

Одеську область у ніч на 19 липня російські війська атакували ракетами «Онікс», іншими видами ракет з авіації, ударними дронами типу Shahed, є влучання в зерновий і олійний термінал, у промисловий об'єкт, уражені два складських приміщення – із тютюном і феєрверками, а також є постраждалі.

У порту Чорноморська в Одеській області ударом російських військ були знищені 60 000 т зерна, що мали відправитися «зерновим коридором» ще два місяці тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів