Поділитись:

У Луцьку відкрили другий міський город (фото, відео)

Середа, 19 липня 2023, 07:47
У Луцьку відкрили другий міський город (фото, відео)

На території Луцького молодіжного центру відкрили облаштований другий міський город. Господарювати на ділянці площею 16 квадратних метрів зможуть молоді люди та підлітки.

Про це розповіла начальниця відділу управління сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Заріна Дацик, – повідомляє Суспільне.

Молодь, яка долучається до заходів у молодіжному центрі двічі-тричі на тиждень, каже посадовиця, матиме змогу доглядати за висадженими рослинами.

На Глушець у Луцьку облаштовують другий міський городНа Глушець у Луцьку облаштовують другий міський город
 

Зі слів голови громадської організації «Нуль відходів Луцьк» Катерини Демидюк, на городі є сім грядок, на яких ростиме зелень і пряні трави, зокрема різні види м'яти, чебрець, полин кока-кола, базилік, томат чері, суниця та інше.

«Ми обирали між різними культурами і обрали пряні трави, тому що за ними потрібно не багато догляду і вони дають той врожай, який можна висушити собі на чай, для спецій. І я думаю, молоді має бути це цікаво», – каже лучанка.

Катерина ДемидюкКатерина Демидюк
 

На відкриття городу прийшла сім'я Богм. Як розповіла 14-річна Ксенія, скучила за рідним домом і своїм городом у Запорізькій області.

Ірина Богма говорить: жили у невеликому будинку й мали власний город.

«У нас був невеличкий городик свій... І в бабусі дуже великий город був, сумуємо за цим, звичайно. Приїхали сюди, тому що там бойові дії проходять», – сказала жінка.

Ірина Богма з доньками допомагають облаштовувати міський городІрина Богма з доньками допомагають облаштовувати міський город
 

Учасниця заходу Ірина, яка живе неподалік Луцька, принесла на міський город вирощену власноруч розсаду. Каже: хоче долучитись до доброї справи.

«Я б хотіла, щоб про пряні, пряно-смакові, ароматичні трави було більш відомо, тому що це їстівні і одночасно лікувальні трави», – зазначила жінка.

Учасниця заходу ІринаУчасниця заходу Ірина
 

Доглядатимуть земельну ділянку працівники та відвідувачі Луцького молодіжного центру. Як розповів координатор проєкту Роман Мамосюк, також на городі облаштують власний компостер на 1600 літрів, який буде складатися з чотирьох секцій.

Відкриття міського городу «Молодіжні. Сади зростання»Відкриття міського городу «Молодіжні. Сади зростання»
 

«Буде рости різна м’ята, і всі відходи мають перероблятись в цих контейнерах. І потім цю землю можна використовувати повторно на цих городах. В мої обов’язки входить абсолютно все – координування і залучення молоді і подальше все – треба доглядати, поливати», – додав координатор.

До облаштування городу долучилися й благодійники. Скільки витратили на облаштування міського городу – рахуватимуть згодом, зазначила начальниця відділу управління сім'ї, молоді та спорту Луцькради Заріна Дацик, оскільки проєкт триває.

Нагадаємо: у рамках проєкту «Сади Перемоги» на території Луцького молодіжного центру почали облаштовувати другий міський город. Для цього виділили земельну ділянку площею 16 квадратних метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів