Поділитись:

НАТО не благодійна організація: що вимагають від України (відео)

Четвер, 13 липня 2023, 21:45
НАТО не благодійна організація: що вимагають від України (відео)

11-12 липня у Вільнюсі відбувався саміт НАТО від якого в України було чимало сподівань. І хоча щодо України задекларували чимало подальшої підтримки як фінансової так і військової, ми все ж не почули конкретних умов та конкретних термінів коли Україна стане повноправним членом Альянсу.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» політолог-міжнародник, кандидат наук з державного управління, представник ГО «СВІДОМІ» Михайло Наход розповів про підсумки саміту НАТО та про «домашні завдання», що стоять перед Україною.

Перш за все Михайло Наход окреслив декілька аспектів чому ж Україна не почула конкретики щодо вступу. Один з факторів стосується покращення відносин між Китаєм та США, також грає свою роль ще певний острах Європейських країн щодо Росії. Проте досить важливим фактором Михайло Наход озвучив фактор корупції і потреби у подальших реформах.

«Є інші проблеми, внутрішні проблеми України. Це і корупція, коли під час війни один з військових комісарів, зокрема з Одеси, збагачується і дозволяє собі придбати нерухомість в Іспанії, ну це як кажуть «на голову не налазить. Коли в нашому сусідньому населеному пункті – Ківерцях, мерія збирається будувати стадіон за 150 мільйонів то як на це мають реагувати міжнародні партнери? Тому НАТО – це не благодійна організація, це оборонний військово-політичний блок який має захищати в першу чергу свої інтереси, інтереси своїх держав-членів, захищати своїх громадян, ну і відповідно виборців цих політиків, що приймають рішення. Саме тому західні політки абсолютно прагматичні, щоб ми там не думала і не хотіли, саме тому було прийняте таке рішення, яке було прийняте», – каже Михайло Наход.

Михайло Наход зазначив, що перед нами стоїть «домашнє завдання», яке нам ще доведеться виконати для того аби нас по серйозному сприймали у світі. Це, зокрема, і боротьба з корупцією, очищення правоохоронної і судової системи, економічна політика держави аби ми могли бути самостійними, а не розраховувати лише на дотації. І доволі важливо для України розвивати власний ВПК аби надалі мати меншу військову залежність від інших країн.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів