Поділитись:

Фейковий очільник Волинської ОВА виманює гроші у волонтерів (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 14 липня 2023, 19:32
Фейковий очільник Волинської ОВА виманює гроші у волонтерів (фото)

Нещодавно в мережі з'явилась інформація про те, що шахрай називається очільником Волинської ОВА Юрієм Погуляйком та виманює в людей гроші буцімто на допомогу для 100 Окремої територіальної бригади.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розшукали номер телефону до фейкового Юрія Погуляйка та вирішили дізнатися, як працює його схема.

Завдяки власним джерелам ми змогли знайти мобільний номер телефону до шахрая. Під час розмови з ним наш журналіст назвався представником відомої компанії, яка активно займається волонтерством і хоче допомогти зі збором коштів. Він нам розповів, що збирає кошти на тепловізори, бронежилети й іншу амуніцію.

«Так, це Юрій Погуляйко, буду дуже вдячний за будь-яку допомогу, зараз нам не вистачає 2 000 доларів на амуніцію, це десь близько 90 тисяч гривень. Я вам надішлю офіційний лист з розрахунковими рахунками на месенджер», – каже шахрай.

Інформація про фейкового очільника ОВАІнформація про фейкового очільника ОВА
 

Після розмови ми ознайомились із документами, які той надіслав. У них йдеться про те, куди потрібно переказати кошти та на яких підставах базується ця діяльність. Також документ був проштампований печаткою та підписаний, нібито самим Юрієм Погуляйком. Відповідно до інформації у документах, розрахунковий рахунок належить такій собі Даяні Вороній. Проте на офіційному сайті Волинської ОВА немає жодної інформації про цю людину, то ж ми перетелефонували шахраєві та запитали про ці невідповідності.

«Я не шахрай, я знаю, що є люди, які представляються мною і просять гроші, проте я справжній. Ми про такі випадки знаємо, двох людей уже затримали», – розповідає зловмисник.

Листування з шахраємЛистування з шахраєм
 

Через деякий час листування з нашим журналістом у телеграмі він повністю видалив, а на зв'язок виходити перестав. Комунікаційниця очільника Волинської ОВА Карина Мариневич у коментарі нашим журналістам повідомила, що вони в курсі таких подій і вже це відбувається не вперше, то ж вони направили відповідні заяви у поліцію та чекають результатів. Також вона додала, що жодних зборів в адміністрації не проводять.

«Дійсно, до Волинської ОВА продовжують надходити повідомлення про те, що до підприємців області надходять дзвінки від, ніби-то, начальника щодо збору коштів на ЗСУ. Це неправда, ми неодноразово повідомляли про це на офіційних ресурсах. Також Юрій Погуляйко розповів про це в своєму відеозверненні, але шахраїв це не спинило. Ми продовжуємо застерігати підприємців і населення. Над цим уже працюють правоохоронці», – кажуть в ОВА.

Прессекретарка поліції Марина Балдич розповіла, що заяву вони дійсно отримали та наразі проводять усі необхідні дії, щоб встановити реальну особу зловмисників та притягнути їх до відповідальності.До слова, це вже не вперше шахраї використовують ім'я очільника Волині. Раніше зловмисники створили його фейкову сторінку у фейсбуці, тоді реальний Юлій Погуляйко заявив, зо це, ймовірно, зробили росіяни для дезінформації населення.

Нагадаємо: у Луцьку двоє чоловіків прийшли до помешкання 84-річної пенсіонерки та повідомили, що її донька потрапила в аварію і для лікування потрібні великі кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів