Варто узаконити можливість «відкупитися» від мобілізації, – Положинський

Субота, 08 липня 2023, 10:58

Артист з Луцька Сашко Положинський, який служить у лавах ЗСУ, пропонує, аби військовозобов'язані, які зовсім не готові йти до війська, могли компенсувати свою відсутність в ньому. 

Про це він сказав в інтерв'ю ютуб-проєкту «Розмова».

Зі слів Олександра Положинського, справа захисту Батьківщини має стати справою кожного і механізм фінансового врегулювання можливості уникнути військової служби мав би бути узаконений.

«Якщо людина настільки сильно не хоче служити у ЗСУ, захищати Україну від ворога..., що готова давати хабарі, потрібно, щоб ці хабарі діставалися не нечесним чиновникам, а державі і щоб вони йшли на користь обороні», – сказав ексфронтмен гурту «Тартак».

Олександр Положинський зауважив, що служба в ЗСУ це не завжди тільки служба на фронті. Це ще багато інших підрозділів і функцій, які з фронтом не пов'язані, і це теж нелегко, але не так небезпечно і не вимагає такого високого рівня підготовки.

«Можливо, є сенс прорахувати, яким би адекватним мав бути цей внесок, щоб це дійсно компенсувало відсутність цієї людини (в ЗСУ, – ред.). Мені здається, це мала би бути не якась одноразова акція», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: