Поділитись:

«Мій дім у Сирії знищила Росія», – санітарний інструктор Хасік з 14-ї ОМБр (фото)

Вівторок, 04 липня 2023, 15:19
«Мій дім у Сирії знищила Росія», – санітарний інструктор Хасік з 14-ї ОМБр (фото)

Хасан відразу привертає до себе увагу – серед побратимів вирізняється зовнішністю і напрочуд чіткою вимовою з відчутним акцентом. Він народився і виріс в Дамаску, та вже 23 роки, як його батьківщиною стала Україна.

Про санітарного інструктора розповіли на фейсбук-сторінці 14-ї Окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Хасан воює з 2014, з початку війни. І трохи менше ніж рік тому він став санітарним інструктором у «князівській» 14-й бригаді.

«Мій дім у Сирії знищила Росія», – санітарний інструктор Хасік з 14-ї ОМБр (фото) 

Заняття із побратимами Хасік, як називають його в колективі, проводить щоденно, говорить не дуже багато, але чітко і зрозуміло, більше показує.

«Передусім, я навчаю вижити, даю навички, які допоможуть зберегти життя на полі бою. Як медик, як людина, яка давно воює, і яка неодноразово була поранена, я чітко даю зрозуміти побратимам: якщо ти правильно зупинив кровотечу, отриману внаслідок поранення, ти вже маєш всі шанси вижити, а решту зроблять бойові медики. Від того, як я спрацюю, як навчу хлопців, залежить не одне, а безліч життів. Це й є показовим і вирішальним у моїй справі», – пояснює Хасан.

В 1999 році Хасан приїхав із Сирії в Україну навчатися на стоматолога. Одружився з українкою Оленою, залишився тут жити, і невдовзі став татом 4 дітей, 3 синів і доньки, мешкає разом із родиною в одному міст Волині.

«Мій дім у Сирії знищила Росія», – санітарний інструктор Хасік з 14-ї ОМБр (фото) 

Попри це, Хасан не забуває своє коріння, і тяжко переживав страшні події в Сирії, які кілька років тому сколихнули світ.

«Я дуже хотів показати своїм дітям і своїй дружині свій дім у Сирії, дім, у якому я виріс. Але мого дому вже немає… Його знищила Росія… І я зроблю все від мене залежне, аби мої діти в Україні не зазнали того, чого зазнали мої батьки в Сирії!», – каже Хасан. 

В Україні санітарний інструктор «князівської» бригади вже 23 роки. Каже, що Україна – це його земля і Батьківщина, тому, як і кожен житель України, незалежно від національності, має перед нею обов’язок – захистити та зберегти рідну землю.

«В Україні я живу вже 23 роки. Тут народилися і зростають мої діти. Тут мій дім, тут я працюю, служу, тут сплачую податки. Україна – це моя земля, моя Батьківщина! І як і кожен житель України, незалежно від національності, я маю перед нею обов’язок – захистити і зберегти мою землю, землю моїх дітей. Тому я тут, де я є - роблю те, що можу і мушу. Так чинить кожен чоловік, кожен батько, кожен, хто прагне захистити своє. Так ми здобудемо перемогу, так ми відвоюємо наше. Так хоче Бог і так буде – я це знаю напевне!», – розповідає він. 

Нагадаємо: 20-річний Іван на позивний «Нонстоп» за першої ж нагоди мобілізувався до Володимирського батальйону Волинської бригади тероборони. Зараз воїн разом із побратимами успішно виконує бойові завдання на сході України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів