Поділитись:

Україна не отримає західні винищувачі до завершення контрнаступу, – топ-посадовець НАТО

Вівторок, 04 липня 2023, 11:37
Україна не отримає західні винищувачі до завершення контрнаступу, – топ-посадовець НАТО

Україна не отримає сучасні західні винищувачі, поки не завершиться її контрнаступ, заявив глава Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер.

Як повідомляє «Європейська правда», про це він сказав в інтерв’ю радіостанції LBC.

Бауер зазначив, що питання передачі винищувачів Україні «не буде вирішене в короткостроковій перспективі».

«Дискусія про винищувачі є важливою, але вона не буде вирішена в короткостроковій перспективі для цього контрнаступу. Підготовка пілотів, підготовка технічного персоналу, забезпечення логістики, яка зможе підтримувати ці літаки, не будуть доступні до завершення цього контрнаступу», – наголосив посадовець.

За його словами, це «важливо і зрозуміло», що Україна просить західні винищувачі, але «ми не повинні змішувати це з обговоренням контрнаступу зараз».

Відповідаючи на запитання, чи вважає він, що Україна може виграти війну проти Росії без винищувачів, Бауер додав:

«Я думаю, що Україна має перевагу, тому що у неї є західні системи озброєння, вона має кращу підготовку і, що дуже важливо, набагато вищий моральний дух і мотивацію».

Нагадаємо: Міністр оборони Олексій Резніков раніше заявляв, що навчання українських пілотів на винищувачах F-16 можуть стартувати у липині цього року, якщо буде затверджена відповідна програма. Але вже 3 липня глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що «одна з країн» обіцяла Україні розпочати навчання українців на винищувачах F-16 ще минулого місяця, але через помилку в розрахунках цього не сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів