Поділитись:

Лучан кличуть на відкриття культурного простору МОТ: що там покажуть (фото)

Понеділок, 03 липня 2023, 17:21
Лучан кличуть на відкриття культурного простору МОТ: що там покажуть (фото)

У Луцьку вже за кілька днів відкриють тимчасовий культурний простір із виставкою сучасного мистецтва – Модуль тимчасовості.

Про це сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» повідомили організатори.

«Раніше він вже працював у Києві та Дніпрі і зібрав майже 40 000 відвідувачів. Тепер будемо раді показати його лучанам», – йдеться в повідомленні.

Лучан кличуть на відкриття культурного простору МОТ: що там покажуть (фото) 

Це двоповерхова будівля, складена з 27 контейнерів-модулів, із виставкою робіт світових та українських художників. Тут також проведуть серію кінопоказів і лекцій. Мета проєкту – привернути ще більше уваги до України та зібрати кошти на відновлення культурних установ, які постраждали внаслідок російської агресії. 

В експозиції «Модуля тимчасовості» беруть участь гучні імена світової артсцени. 

Серед українців – Жанна Кадирова, Марія Куліковська, Роман Мінін, Олексій Кондаков, Олексій Сай, Нікіта Кравцов, Володимир Манжос (WAONE). 

З міжнародних митців – французькі художники JR та Zevs, стритарт-художник Vhils – автор київського муралу з зображенням Сергія Нігояна, американський скульптор Марк Дженкінс, південнокорейська мультидисциплінарна мисткиня KIMSOOJA, індійський авангардист Субодх Гупта та лос-анджелеський художник Клеон Петерсон.

Спеціально на відкриття приїде іспанський візуальний митець Пабло Вальбуена, що готує роботу спільно з українськими поетами Остапом Сливинським, Іриною Цілик та Любою Якимчук. Також новий аудіовізуальний проєкт, знятий у Чорнобильській зоні, презентує нью-йоркський дует «Soundwalk Collective», вірш до якого написала та зачитала легендарна Патті Сміт. 

З повним списком учасників можна ознайомитися на сайті простору.

MOT відкриється у липні (точну дату анонсують ближче до відкриття) і працюватиме без вихідних протягом місяця: з 13:00 до 20:00 – у будні та з 11:00 до 20:00 – у вихідні.

Вхід у порядку живої черги. Рекомендована ціна квитка – 150 гривень. Проте кожен відвідувач за бажання може обрати більшу чи меншу суму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


 

Надрукувати
мітки:
коментарів