Поділитись:

Війна змусила покинути свої домівки чверть українців, – британська розвідка

Понеділок, 03 липня 2023, 09:52
Війна змусила покинути свої домівки чверть українців, – британська розвідка

З початку російського повномасштабного вторгнення близько чверті українців були змушені залишити свої домівки – виїхати за кордон або переїхати до інших населених пунктів у межах України.

Про це йдеться у черговому звіті на основі розвідданих Міноборони Великої Британії, опублікованому у твіттері у понеділок. 3 липня, передає УНН.

За офіційними даними відповідно до законодавства про надзвичайний стан, з липня 2022 року із зон бойових дій на підконтрольних Україні територіях Донецької, Харківської та Херсонської областей було евакуйовано 139 000 громадян.

За оцінками ООН, 6,3 мільйона українців залишаються біженцями, а понад п'ять мільйонів – внутрішньо переміщеними особами.

З довоєнним населенням 44 мільйони, чверть українців залишаються вимушеними переселенцями внаслідок російського вторгнення. Це лише одна частина ширшої кризи переміщення, що триває в Україні, зазначають аналітики.

За оцінками ООН, в Україні налічується 5 914 000 внутрішньо переміщених осіб. Майже 8 мільйонів біженців з України зареєстровано в сусідніх країнах і по всій Європі. Приблизно 17,6 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги у 2023 році.

За даними ООН, найбільше українських біженців зареєстровано у Польщі – 1,58 мільйона осіб, у Німеччині – 923 тисячі, у Чехії – приблизно 500 тисяч. Окремо слід відзначити росію – там, за інформацією ООН, нині перебуває 2,85 мільйона українських біженців. Не всі з них виїхали на територію країни-агресора добровільно. Крім того, з 24 лютого 2022 року до Канади в’їхало близько 100 тисяч українців, до США – понад 80 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів