Поділитись:

Влада вже місяць «годує» обіцянками: на Волині людям досі топить хату (відео)

Четвер, 29 червня 2023, 22:32
Влада вже місяць «годує» обіцянками: на Волині людям досі топить хату (відео)

У селищі Стара Вижівка, що у Ковельському районі, на подвір’ї обійстя Віктора Смаля, який ма серйозні проблеми зі здоров’ям, та його старенької матері досі стоїть вода, а стіни будинку їсть пліснява. 

Місяць тому телеканал Конкурент TV вже розповідав про цю проблему. Її обіцяли вирішити за два тижні.

Керівництво громади начебто й щось робило для усунення підтоплення, однак за словами місцевих – проблема залишилася.

Вадим Маркевич, який живе по сусідству, розповів, що робітники таки приїжджали на вулицю Володимирську після сюжету та дзвінка до селищного голови Василя Камінського.

Відомо, що вони розпочали копати траншею, однак тоді прокласти труби для водовідведення їм чомусь не вдалося.

«Вони прокопали ту траншею, викопали і знову вперлися в того сусіда, що там не давав копати для тих труб, щоб там ту воду спустити. І в нього лежить брущатка на дорозі, ви поняли, як то воно йде. Як то забор йде і дорога. Вони вперлися в ту брущатку, стояли пару днів, взяли назад зарили. Щось почали там ззаду думати, копати і нічого не роблять знову. Всьо», –каже Вадим Маркевич.

За словами жителя Старої Вижівки, згодом нібито все ж домовленість була досягнута і копати траншею почали ззаду будинків, на городах. Але знову нічого не вдалося. 

«І якраз цьому чоловікові (ред. – сусід, який заборонив копати через бруківку) викопали цю траншею, де в нього участок, на городі. А слідуюча вже не дала сусідка. Оце ви розумієте. А там ще 3 участка, ще 2 участка. Частніки хочуть, не хочуть. Не дають добро. Як то живуть сусіди, як собака з котом», – обупюється чоловік. 

Поки деякі сусіди не дуже хочуть давати дозвіл на проведення робіт, Голова Старовижівської громади Василь Камінський запевняє журналістів, що це питання буцімто на стадії завершення.

Через два тижні після публікації матеріалу перетелефонували голові громади, аби дізнатися чи виконали роботи, як він і обіцяв. Тоді він сказав таке: «Практично вже завершено. Усі участки підтоплені зняті. І, практично, історію вирішено. Ми дійшли домовленості з цими власниками обійсть. Питання на завершальній стадії. До кінця тижня вже повністю підтоплення не тільки від того, а й від семи обійсть буде знято»

Уже 27 червня, через 2 тижні після цього дзвінка, журналісти знову зателефонували до Василя Камінського, аби дізнатися, чи бува, не лукавив чоловік і, чи дійсно роботи вже завершені. Відповідь здивувала. Деталі - у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
02 травня 2024
01 травня 2024
14:18