Поділитись:

Як чиновники ОВА та депутат розкрадали бюджетні кошти в Тернополі (відео)

Вівторок, 27 червня 2023, 11:10
Як чиновники ОВА та депутат розкрадали бюджетні кошти в Тернополі (відео)

НАБУ оприлюднило запис розмови чиновників Тернопільщині з підприємцем, які вимагали 1,8 мільйона гривень хабаря з підприємців. 

Відповідне відео НАБУ опублікували у своєму ютуб-каналі. 

26 червня НАБУ і САП викрили та повідомили про підозру голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації, які вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за підписання комунальним підприємством Тернопільської обласної ради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів.

У відео фігурують перший заступник Тернопільської ОВА, заявник та голова обласної ради Михайло Головко. Крім того, НАБУ зазначає, що голова облради домовився з начальником ОВА Трушем про повний перерахунок неправомірної вигоди.

«Я даю вам 10 відсотків», – мовить заявник до голови облради. 

За ці кошти посадовці також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які були виконані та прийняті в 2022 році. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо: Вищий антикорупційний суд призначив екссудді Дніпровського райсуду Києва Миколі Чаусу покарання у вигляді десяти років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів