Поділитись:

«Із сексу починається все»: у Львівській ОВА таки відбувся скандальний тренінг

Вівторок, 27 червня 2023, 08:40
«Із сексу починається все»: у Львівській ОВА таки відбувся скандальний тренінг

У Львівській обласній адміністрації 26 червня відбулася лекція «З сексу починається все». Лекцію проводила психологиня Олена Дмитрієнко для працівників обласної адміністрації. Через критику, яку отримали напередодні, захід вирішили зробити відкритим.

Про це інформує Суспільне. 

Лекція про сексизм тривала 1,5 години. Провокаційну назву пояснила психологиня Олена Дмитрієнко:

«Взагалі слово секс має різні поширені значення. І назву можна трактувати по-різному. Перше поняття, що насправді всі пішли від статевих стосунків. Все починається з сексу, і у нас є демографічна криза, тому така кричуща назва, щоб заохотити аудиторію. Тому так назвали тренінг. А по-друге, статеві відносини, гомофобія, гендер. Це все входить у загальну термінологію як сексуальна освіта».

Зі слів керівниці апарату адміністрації Ірини Шурпяк, після розголосу про те, що подію із такою назвою для працівників адміністрації проводять у робочий час, її вирішили зробити її відкритою. Запросили журналістів та представників громадських організацій.

Ірина Шурпяк пояснює, що подію неправильно зрозуміли:

«Ми не будуємо післярадянську культуру чиновництва, яка базується на хейті, шеймінгу, дискримінації за будь-якими ознаками. І тому періодично ми маємо робити такі заходи, як сьогодні, говорити про це потрібно професійно. І також на різних рівнях, тому що в ОВА також працюють різні люди і мають різні запитання. До нас не приходять люди, які абсолютно освічені у всіх сферах. 51 % наших працівників – це люди до 40 років», – каже Ірина Шурпяк.

Ведуча програми про етикет Наталія Миронюк каже, що такі лекції допомагають, окрім безпосередньої теми, нагадати про робочий етикет та неприпустимість переходити на особистісне у робочих колективах.

«Якщо я поважаю своїх співробітників, я не дозволяю поводити себе нетолерантно. Якщо ми знаємо, що людина сповідує свої особисті справи, ми на цьому не загострюємо», – каже Наталія Миронюк.

З її слів, держслужбовці такого рівня мають слухати такі лекції, зважаючи також на те, що вони представляють нашу країну і на міжнародному рівні під час візитів до інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
02 квітня 2024
09:00