Поділитись:

Майже половину площ Луцькради здають в оренду за 1 гривню

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 27 червня 2023, 09:16
Майже половину площ Луцькради здають в оренду за 1 гривню

Майже половину приміщень, які належать Луцькій міській раді, здають в оренду всього за 1 гривню.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань комунального майна та приватизації у п'ятницю, 23 червня.

Заступник начальника відділу управління майном Тарас Тарасюк повідомив, що загальна площа договорів оренди, станом на попередній рік, – 38 тис. м2. Майже половину приміщень вони здають в оренду за 1 гривню, проте намагаються не виходити за ці рамки, і вимагають в орендарів, аби ті надавали обґрунтоване пояснення того, навіщо їм потрібно збільшувати кількість орендованої території.

У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» він розповів, що право на пільгову оренду отримують державні установи, наприклад, суд чи поліція. Крім того, його можуть отримати й громадські організації, якщо роз'яснять комісії для чого їм потрібна така «орендна знижка».

«Це в основному бюджетні установи, й це передбачено законодавством. Громадські організації також беруть площу в оренду за пільгою. Наприклад, Волинська федерація боксу орендує зараз колишній кінотеатр «Зміна», там приблизно 300 квадратів. Вони вкладають кошти в нього і ремонтують. Коли ми здаємо в оренду приміщення організаціям, то там є визначена орендна плата, але представники приходять на комісію, пояснюють причини, аби отримати пільгу, а потім рішення мають ще розглянути на сесії міської ради», – пояснив заступник.

Тарас ТарасюкТарас Тарасюк

Проте депутат Андрій Лучик вважає, що навпаки потрібно примножувати площу, яка здається в оренду не за пільгою, адже це допоможе наповнити бюджет громади. Але для цього необхідно зменшити кількість орендарів-пільговиків.

«Наша позиція, як комісії з питань комунального майна, – максимально збільшувати площу, яка здається в оренду, а це додаткові кошти, які потрпляють у бюджет громади», – заявив депутат.

Андрій ЛучикАндрій Лучик

Нагадаємо: за втручання прокуратури на Волині державі повернуть 533 гектари земель оборони вартістю понад 3 мільярди гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024