Поділитись:

Розробили п'ять видів безпілотників: морпіх з Волині виготовляє дрони (відео)

Субота, 24 червня 2023, 12:46
Розробили п'ять видів безпілотників: морпіх з Волині виготовляє дрони (відео)

Морпіх із Волині Олександр Гаврилюк проходить реабілітацію після поранення, яке отримав на бойовому завданні. Він із командою військових «Angry Birds» виготовляють дрони різного типу та передає їх на фронт.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

На службу Олександр Гаврилюк пішов торік у липні. Каже: за цей час їхня команда розробила п'ять видів безпілотників, найдалі вдавалося залітати у тил ворога на відстань 30 кілометрів.

«Backfire K1» – це тактичний БпЛА, радіусу дії до 35 км із корисним навантаженням п'ять кілограмів. Прицілюється він в рамках площі два на два метри», – говорить боєць.

Безпілотник «Backfire K1»Безпілотник «Backfire K1»
 

Наразі Олександр разом з командою виготовили шість таких безпілотників. Каже, що його переваги у тому, що він працює автономно. Пояснює: хлопці приїжджають на позиції запускають безпілотник і він працює, а самі ж військові повертають до безпечного місця.

«Назва нашого підрозділу «Angry Birds», що означає «Злі птахи», адже ми справді злі стосовно ворога, «Крила та лють» – ось наш девіз», – каже боєць.

Безпілотник на позиціях працює самостійно та не потребує присутності військовихБезпілотник на позиціях працює самостійно та не потребує присутності військових
 

Осколкове поранення у колінний суглоб отримав місяць тому. Каже: вибухівку скинув ворожий безпілотник з повітря.

Надалі, каже морпіх Олександр, працюватимуть над виготовленням ще десяти таких безпілотників: частину деталей закупили, частину допомагають дістати волонтери. Говорить, у своїй службі керується принципом: «Працюй так, аби щодня наближати перемогу України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів