Поділитись:

«Я твої очки надіну тобі на очк*»: на Волині скандал з екоактивістами (відео)

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 22 червня 2023, 17:21
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У селі Бахів, що на Ковельщині, місцевих мешканців занепокоїли земельні роботи на одній з комунальних ділянок у селі. За словами екоактивістів, там знімають верхній прошарок ґрунту та риють котловани, а пісок використовують для вимощення прилеглих промислових зон.

Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» повідомили у Бюро екологічних новин.

Учора, 21 червня, місцеві активісти вирішили поцікавитись у людей, які проводили земельні роботи, чи мають вони необхідні дозвільні документи. Це викликало агресивну реакцію в працівників, й ті почали погрожувати. Тому на місце події викликали правоохоронців.

«Ще раз мене знімеш – я твої очки зніму і надіну тобі на очк*», – заявив один з робітників.

Дубівський сільський голова Роман Троцюк у коментарі нашим журналістам інформацію підтвердив та розповів, що ділянка, на якій знімали верхній шар ґрунту, – комунальна і жодних дозволів на такі роботи сільська рада нікому не видавала. За його словами, поліція зараз проводить розслідування за фактом порушення.

У Бюро екологічних новин зазначають, коли на виклик прибули правоохоронці та почали документувати правопорушення, це чомусь дуже не сподобалося одному із місцевих підприємців Петру М'якоті. Він почав надсилати на телефон активістів неоднозначні повідомлення та погрожувати Ковельським військкоматом.

Петро М'якота, фото з особистої сторінки у фейсбукПетро М'якота, фото з особистої сторінки у фейсбук

Представниця Ковельського управління поліції ГУНП у Волинській області Оксана Сачик розповіла нашим журналістам, що вони перевірили усі документи та з'ясували, що земельні роботи відбувались законно.

«За даною справою про незаконні земельні роботи в селі Бахові було здійснено перевірку документів і кримінального правопорушення не виявлено. Усі документи в нормі. На даній ділянці проходить реконструкція приміщення під гараж з побутовими приміщеннями. Роботи проводились на території господарського двору, а не на ділянці комунальної власності», – кажуть у поліції.

Крім того, за словами працівниці поліції, до них не надходило жодних заяв від місцевих активістів щодо погроз чи залякувань з боку підприємця Петра М'якоти.

Нагадаємо: у Цуманському лісництві виявили незаконну рубку на території природо-заповідного фонду. Сума завданих збитків становить майже пів мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024