Поділитись:

Водійці, яка переїхала собаку у Луцьку, загрожує кримінал (відео)

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 22 червня 2023, 12:40
Водійці, яка переїхала собаку у Луцьку, загрожує кримінал (відео)

Поліція Волинської області відкрила кримінальне провадження проти водійки, яка на джипі переїхала собаку.

Про це інформують на сайті Головного управління нацполіції в області

За фактом наїзду на тварину правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 229 ККУ, що передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від одного до трьох років.

«Водійка автомобіля Nissan скоїла наїзд на собаку та залишила місце події. Тварина невдовзі померла. Відео інциденту було опубліковане в мережі інтернет та набуло розголосу. Громадянку розшукали патрульні та склали на винуватицю адміністративні матеріали»,  інформують у поліції. 

Віцепрезидентка Асоціації зоозахисних організацій України Марина Суркова на своїй сторінці у фейсбук розкритикувала дії поліції та зазначила, що якби не публічний розголос ситуації, то винних не притягнули б до відповідальності. 

«При перегляді відео чітко видно, що водійка, викермовуючи авто на дорогу, повинна була бачити лежачу за кілька метрів попереду автомобіля, посеред дороги, собаку. В коментарях про цей випадок хтось написав, що собака опинилася в «сліпій зоні». Ні. Вона опинилася чітко перед автомобілем, за 2 метри попереду, а не десь в «сліпій зоні», – пише жінка.

За словами зоозахисниці, компетентний слідчий зможе встановити усі обставини і саме для цього відкриття кримінального провадження було надзвичайно необхідне. 

Нагадаємо: у селі Любитів на Ковельщині зоозахисники врятували двох собак, яких волинянка викинула у колодязь. Наразі вони у важкому стані і перебувають на перетримці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024