Поділитись:

Підрив «Кримського титану» захопить три сусідні країни, – Гуменюк

Середа, 21 червня 2023, 15:27
Підрив «Кримського титану» захопить три сусідні країни, – Гуменюк

У тимчасово окупованому Криму, в Армянську, росіяни готують теракт на хімічному підприємстві «Кримський титан». Якщо там станеться вибух – це буде штучна техногенна катастрофа. Зараз Україна спостерігає за активністю російських окупантів на території підприємства та фіксує випадки часткового виїзду місцевого населення через побоювання катастрофи.    

Про це на брифінгу розповіла керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, пише ТСН.

За її словами, у разі підриву підприємства першочергово постраждають російські військові, а також аварія може торкнутися громадян Туреччини, Румунії та Молдови.

«Якщо порівняти шантаж і приведення в дію техногенної катастрофи, пов’язаної з Каховською ГЕС, то це була більш локальна така ситуація, але те, що пов’язане з заводом «Титан», вже матиме міждержавний характер. Тому що, за оцінками фахівців, зона ураження може дістатися й інших країн, зокрема Туреччини, Румунії, Молдови, і це має непокоїти керівництво і цих країн, і посилити міжнародний тиск», – зазначила вона.

За словами Гуменюк, у Криму фіксують випадки групових виїздів людей, люди намагаються максимально віддалитися від цієї зони небезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів