Поділитись:

Натирали батькові спину при інфаркті: на Волині сини п'ять років судяться з лікарнею

Середа, 14 червня 2023, 08:00
фото ілюстративне
фото ілюстративне

Вже п’ятий рік двоє синів судяться з горохівською лікарнею через смерть свого батька. Чоловік потрапив до медичного закладу через ампутацію ноги, операція минула успішно. Нічого не пророкувало біди. Ось тільки через кілька днів чоловіку стало зле, а згодом у лікарні він помер.

Як виявилося після розтину – життя обірвалося через інфаркт, ось тільки інфаркт ніхто не лікував. Родичі покійного подали до суду і довели, що пацієнту був поставлений неправильний діагноз. Проте лікарня подала апеляцію, – йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс». 

Інцидент стався у Горохівській лікарні ще у 2018 році. 68-річного чоловіка до медзакладу привезли з хворою ногою – кінцівку довелося відрізати. Операція пройшла успішно, тому діти вже збиралися забирати батька додому. Проте його стан почав різко погіршуватися. Чоловік скаржився, що йому пече в грудях. 

Син чоловіка Юрій Мудряк розповідає, що лікарі підозрювали в батька пневмонію. 

«Як виявилося, в батька був інфаркт, а ми розтирали йому спину спиртом, якого, до речі, теж в лікарні не було – ми ходили купували», – розповів син.

Відтак сини пішли до суду. Суд пешої інстанції задовольним позов частково і присудив виплатити рідним 100 тисяч гривень моральної шкоди. Але горохівська лікарня подала апеляцію.

«Справа не в грошах. Справа в тому, щоби люди, які не можуть працювати на таких посадах, йшли працювати десь в інші сфери», – кажуть сини. 

До слова, лікаря від роботи не відсторонили. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів