Поділитись:

Волинська лікарня повернула пацієнту 37 тисяч за лікування інсульту: що сталось

Четвер, 08 червня 2023, 17:30
Волинська лікарня повернула пацієнту 37 тисяч за лікування інсульту: що сталось

У Ковелі Центральна районна лікарня повернула пацієнту 37 тисяч гривень, які були витрачені на лікування інсульту.

Кошти медзаклад повернув після скарги пацієнта в НСЗУ. Про це повідомили на сайті Національної служби здоров'я України, – пише Суспільне.

Суть скарги

Як зазначили в Нацслужбі здоров'я, на гарячу лінію до них звернулася волинянка і розповіла, що її чоловіка з інсультом забрала «швидка» та доправила до Центральної районної лікарні у місті Ковель. Там лікарі ввели хворому дві ін'єкції і попросили сплатити до каси «благодійний внесок» – 34 тисячі гривень.

Загальна сума лікування склала 37 тисяч гривень. Скаргу жінка написала, коли дізналася, що лікування інсульту має бути безоплатне, а кошти за медичну допомогу, обстеження, ліки, а також витратні матеріали лікарня отримує від НСЗУ. У жінки збереглися докази, що кошти були сплачені на «благодійний внесок». Після дзвінка з НСЗУ лікарі повернули пацієнту усі кошти.

Як це коментують в медзакладі

За коментарем Суспільне звернулося до генерального директора Ковельського медичного територіального об'єднання. Валентин Вітер підтвердив факт повернення коштів пацієнту і сказав, що нині в медзакладі триває внутрішнє розслідування.

«Попередньо, людина поступала в реанімацію з іншим діагнозом, але зараз ми вивчаємо цю ситуацію і готові будемо відповісти на усі питання за декілька днів», – сказав гендиректор МТМО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024