Поділитись:

За мультфільмом «Мавка» випустять анімаційний серіал

Вівторок, 13 червня 2023, 03:49
За мультфільмом «Мавка» випустять анімаційний серіал

Український мультфільм «Мавка. Лісова пісня», що став однією з найуспішніших вітчизняних прем'єр часів повномасштабної війни та найкасовішим українським фільмом, стане основою для анімаційного серіалу.

Виробництвом 3D-мультсеріалу займатиметься студія Animagrad, що входить до Film.UA Group, разом з французькою компанією TeamTO, – пише УП. Життя.

Проект майбутнього анімаційного серіалу, що стане приквелом до повнометражного мультфільму, представлять на пітчингу в Ансі, розповіла Ксенія Баранова з Film.UA.

«Дія фільму розгортається одразу після битви між людьми та лісовим охоронцем, яка сталася, коли решта лісових мешканців поринула у глибокий зимовий сон», – додала вона.

Серіал матиме 12 серій, у кожній з яких на Мавку та її друзів чекають нові випробування. На шляху головної героїні часто стоятиме чудовисько Чугайстер.

"Разом із жабокицем Квусем, Шумником Гуком та іншими мавками Мавка переживе несподівані, веселі, а часом і небезпечні пригоди в лісі. Намагаючись подбати про свій дім, вони досліджують його і відкривають безліч таємниць", – поділился Баранова.

 

Директорка анімаційного фестивалю "Лінолеум" Анастасія Верлінська підкреслила, що рекордні касові збори "Мавки" показали, наскільки людям потрібні гарні історії.

"Разом з родиною, в оточенні близьких людей вони на годину-дві забувають про війну. Анімація – один з найкращих інструментів арт-терапії, але це не лише втеча. Це про опрацювання та осмислення подій, що відбуваються навколо. На цьому теж можна вчитися", – додала вона.

"Мавка. Лісова пісня" – український мультфільм за мотивами п'єси Лесі Українки, знятий режисерами Олегом Маламужем та Олександрою Рубан. Робота над стрічкою зайняла майже сім років, що зробило анімацію одним із вітчизняних кінопроєктів з найдовшою реалізацією. Мультфільм вийшов в український прокат 2 березня, а зараз триває прокат в різних країнах світу.

Головних героїв озвучили Наталка Денисенко, Артем Пивоваров, Олена Кравець, Dzidzio, Юлія Саніна, Олег Скрипка та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів