Поділитись:

Міністр освіти підтримав ідею тренувати вчителів, аби вони навчали дітей керувати дронами

Четвер, 08 червня 2023, 12:46
Міністр освіти підтримав ідею тренувати вчителів, аби вони навчали дітей керувати дронами

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий підтримав пропозицію керівниці ГО «Центру підтримки аеророзвідки» Марії Берлінської щодо тренувань вчителів, які, зокрема, навчатимуть школярів керувати дронами.

Про це вони домовилися під час конференції «Муруємо вже!», – повідомляє Громадське.

«Зараз [є] офіцери, яким по 1920 років. Коли починалася моя війна, це були школярі. Їм зараз треба дуже швидко вчитися користуватися дронами, раціями, передавати інформацію тощо», – розповіла Берлінська.

Вона запропонувала міністру ввести до державної програми вже зі старших класів підготовку до управління базовими технологіями, якими рятуються українські захисники. 

«Ми готові безоплатно відтренувати українських вчителів. Для дітей це буде розвагою – ганяти на симуляторі на FPV дроні. Це не означає, що ми готуємо наших дітей воювати. До тієї країни, яка готова, не прийдуть. Я вірю в мілітаризацію суспільства. Зараз літо, ми можемо відтренувати 1000–1500 вчителів, поки в них канікули», – зазначила Марія Берлінська

Керівниця ГО «Центру підтримки аеророзвідки» зауважила, що таким чином націю підготують до того, що росія рано чи пізно знову буде намагатися здійснити вторгнення в Україну, бо «це війна на роки».

«Ми забезпечимо повністю обладнанням, інструкторами. Державі не потрібно нічого, просто взяти цю програму та втілювати її. Тисяча вчителів, кожен із яких навчить 100 дітей, – і ми вже маємо сто тисяч», – додала вона.

У відповідь міністр освіти і науки Оксен Лісовий сказав, що приймає цю пропозицію.

«Цю роботу ми вже робимо, маємо ресурси на це, зокрема матеріальну базу, шкільні майстерні. Так, не маємо підготовлених фахівців. Ми почули пропозицію: вона із великим задоволенням приймається. Тому попрацюємо цього літа і доб’ємося швидких результатів», – відповів Оксен Лісовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів