На Волині завершили перевіряти укриття: які результати (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 07 червня 2023, 15:57

Начальник Головного управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук розповів, що тільки 79% укриттів на Волині відповідають усім нормам.

Про це він повідомив під час брифінгу щодо результатів перевірки укриттів в області.

Пан Грушовінчук зазначив, що в області налічується 1982 укриття, а знаходяться вони на балансі місцевих органів самоврядування, проте не усі вони відповідають нормам.

«В результаті перевірки ми виявили, що 80% придатні до використання, а решта 20% – непридатні, тобто обмежено придатні. Вони знаходяться на балансі органів місцевого самоврядування. Відповідальність за їх стан покладена на балансоутримувачів захисних споруд. Ми склали 25 протоколів притягнення до відповідальності», – зазначив очільник ДСНС Волині.

centerВолодимир Грушовінчук та Юрій Погуляйко
 

Крім того, рятувальники визначили чіткі терміни, коли захисні споруди будуть повністю укомплектованими та готовими до використання. Загалом майже усі укриття знаходяться в хорошому стані, проте є моменти, які вимагають врегулювання та усунення. За словами Володимира Грушовінчука, рятувальники зараз над цим працюють.

Основна проблема, яка є у захисних спорудах – підтоплення, яку мають усувати першочергово, також наявні проблеми з вентиляцією. Багато найпростіших укриттів потребують капітального ремонту та догляду з боку балансоутримувачів. Найкраще ж поки укриття у нашій області є на заводі MODERN EXPO, а також непогані у школах, адже за ними постійно доглядають. До слова, у літній період укриття закладів освіти працюватимуть і ними можна буде скористатися. 

Нагадаємо: наші журналісти з'ясовували, чи мають лучани безперешкодний доступ до укриттів у міста та в якому вони зараз стані, адже нещодавно через падіння уламків ракети у Києві загинула жінка та двоє дітей, а понад десять людей отримали поранення різного ступеню важкості, бо не змогли потрапити у захисну споруду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: