Поділитись:

Зеленський вручив «Золоту Зірку» матері загиблого Героя України з Волині

Середа, 07 червня 2023, 11:05
Зеленський вручив «Золоту Зірку» матері загиблого Героя України з Волині

Президент України Володимир Зеленський вручив «Золоту Зірку» матері загиблого на Київщині танкіста Романа Марценюка з «князівської» бригади.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці другого відділу Володимир-Волинського РТЦК та СП.

У вівторок, 6 червня, у Білій залі Героїв України Маріїнського палацу в Києві президент України Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» Анжеліні Гуз. Її син солдат Роман Марценюк – служив танкістом-навідником у складі 14-ї ОМБр імені князя Романа Великого.

12 березня 2022 року в складі танкового екіпажу брав участь у бою біля села Ніжиловичі Бучанського району Київської області.

Ефективно відбиваючи атаку росіян в напрямку смт Макарів, танкісти знищили кілька одиниць бронетехніки противника. Для підтримки наступаючих сил ворог задіяв артилерію. Внаслідок шквального артилерійського обстрілу їхній Т-64 був підбитий, з екіпажу вдалося врятуватися лише пораненому механіку-водію, а солдат Марценюк та його бойовий командир майстер-сержант Олександр Цюпак загинули.

Їх із військовими почестями поховали в один день, 15 березня: майстер-сержанта Олександра Цюпака – у селі Залужжя Володимирського району, а після прощальної церемонії, що відбулася на мікрорайоні Шахтарському міста Нововолинська, де мешкав Роман, місцем його вічного спочинку стало кладовище села Грибовиця. У Романа залишилася донька Дарина.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Указом Президента України № 264/2022 від 20 квітня 2022 року солдату Марценюку Роману Юрійовичу присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Зеленський вручив «Золоту Зірку» матері загиблого Героя України з Волині 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів