Поділитись:

У ЗМІ потрапив контракт, який доводить продаж Росії боєприпасів з Ірану

Понеділок, 05 червня 2023, 10:31
У ЗМІ потрапив контракт, який доводить продаж Росії боєприпасів з Ірану

Британські ЗМІ отримали доступ до імовірного контракту на постачання зброї, який може бути першим вагомим доказом того, що Іран продавав боєприпаси Росії для її війни в Україні.

Як пише «Європейська правда», з документом ознайомився британський канал Sky News.

Якщо цей 16-сторінковий документ, датований 14 вересня 2022 року, є автентичним, то в ньому йдеться про зразки артилерійських і танкових снарядів і ракет різного розміру на загальну суму трохи більш як 1 млн доларів.

У ЗМІ потрапив контракт, який доводить продаж Росії боєприпасів з Ірану 

Джерело передало телеканалу документ разом з п'ятьма сторінками нібито пов'язаного контракту, який містить стволи для танка Т-72 і стволи для гаубиці, а також снаряди до неї. Ця угода коштувала близько 740 000 доларів США.

«Це контракт між іранцями і росіянами щодо боєприпасів... Ми вважаємо, що він на 100% автентичний», – стверджує джерело в органах безпеки Британії.

Sky News показав документи прем'єру України Денису Шмигалю під час його візиту до Великої Британії у травні, а також міністру закордонних справ Великої Британії Джеймсу Клеверлі.

Київ і Лондон заявили, що планують розслідувати автентичність матеріалу і вживатимуть заходів, якщо буде встановлено, що він заслуговує на довіру.

«Ми підозрювали, що відбувається щось подібне. Як тільки ми перевіримо це належним чином, ми зможемо діяти відповідно», – сказав посол України в Британії Вадим Пристайко.

«Коли нам буде надана інформація, ми будемо намагатися оцінити її і підтвердити. І, звичайно, ми будемо приймати рішення на основі цього», – зазначив своєю чергою глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі.

«Там, де у нас є докази того, що Іран надав військову підтримку Росії в її спробі вторгнення в Україну, ми вжили заходів і, звичайно, завжди будемо робити те ж саме», – додав він.

Пристайко також заявив, що контракт, якщо він справжній, є доказом того, що у Росії закінчуються військові запаси.

«Те, що вони говорять про такі прості речі, як озброєння, як боєприпаси, свідчить про те, що російська позиція дійсно є досить складною», – зазначив він.

Нагадаємо: Верховна Рада України схвалила застосування санкцій до Ісламської Республіки Іран строком на 50 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів