Поділитись:

У притулку для біженців в Німеччині загинула дитина з України, – ЗМІ

Понеділок, 05 червня 2023, 09:13
У притулку для біженців в Німеччині загинула дитина з України, – ЗМІ

У результаті пожежі в притулку для біженців у місті Апольда, що на сході німецької федеральної землі Тюрингія, у неділю вранці загинула дитина, ще з десяток людей були ушпиталені.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на DW.

Пожежа спалахнула о п’ятій ранку за місцевим часом (06:00 за Києвом). Очевидці кажуть, що полум'я сягало кількох метрів у висоту.

Районна адміністрація повідомила, що в притулку для біженців, який зараз є непридатним для проживання, були зареєстровані 245 людей із Афганістану, Сирії та України.

 Водночас із загибеллю дитини зник безвісти 9-річний хлопчик із України. Влада заявила, що для того, щоб визначити, чи є тіло, знайдене в будівлі, зниклим хлопчиком, знадобиться судово-медична експертиза.

Поліція заявила, що причина пожежі наразі незрозуміла, й кримінальне розслідування ведеться «повним ходом». Такі розслідування є стандартною практикою після смертельних пожеж і не означають підозри в будь-якій злочинній діяльності.

Доповнено 20:45. Посол України в Німеччині Олексій Макеєв повідомив, що українські консули перебувають на контакті з громадянами України, які проживають у Тюрингії, а також з німецькими правоохоронними органами.

«Чекаємо на докладнішу інформацію, після того повідомлю більш детально», – зазначив він.

Мешканців притулку, яких врятували пожежники, перевезли до іншого центру прийому біженців у сусідньому Гермсдорфі. Їх супроводжували поліцейські та перекладачі.

Десять осіб були доставлені до лікарні. Деякі з них постраждали від вдихання диму, а одна людина отримала перелом ноги, повідомляють місцеві ЗМІ.

Міністр внутрішніх справ Тюрингії Георг Майєр висловив занепокоєння у зв'язку з «жахливою новиною» в Апольді. А федеральна міністеркf внутрішніх справ Ненсі Фезер заявила, що федеральні органи безпеки готові співпрацювати з владою Тюрингії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів