Поділитись:

Загибель людей біля укриття в Києві: правоохоронці затримали чотирьох осіб (фото)

Четвер, 01 червня 2023, 22:04
Загибель людей біля укриття в Києві: правоохоронці затримали чотирьох осіб (фото)

У межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття в Києві 1 червня правоохоронці затримали чотирьох осіб: першу заступницю голови Деснянської райдержадміністрації, директора лікарні та його заступника з технічних питань, а також охоронця поліклініки.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Наразі з ними проводяться першочергові слідчі дії та з’ясовується причетність кожного з них до цієї трагічної події.

«Сьогодні вночі столиця України піддалася черговому ракетному обстрілу з боку країни-агресора. Внаслідок події загинуло троє людей, серед яких 9-річна дівчинка. Люди не змогли вчасно потрапити в укриття, оскільки воно було зачинене. За цими фактами столична поліція розпочала два кримінальних провадження : за ч. 2 ст. 367 - службова недбалість та за ч. 3 ст. 135 ККУ – залишення в небезпеці», – йдеться у повідомленні. 

У ході досудового розслідування у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці затримали чотирьох осіб: першу заступницю Деснянської районної державної адміністрації, директора лікарні, заступника директора з технічних питань та охоронця лікарні. Останньому готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 ККУ, а решті – за ч. 2 с. 367 ККУ.

Загибель людей біля укриття в Києві: правоохоронці затримали чотирьох осіб (фото)Загибель людей біля укриття в Києві: правоохоронці затримали чотирьох осіб (фото)Загибель людей біля укриття в Києві: правоохоронці затримали чотирьох осіб (фото)Загибель людей біля укриття в Києві: правоохоронці затримали чотирьох осіб (фото) 

Крім того, Служба безпеки України розслідує злочин за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України: порушення Росією законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. 

Досудові розслідування тривають.

Нагадаємо: у Києві жінка загинула внаслідок падіння уламків ракети, бо не змогли потрапити в укриття. Воно було зачинене. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів