Поділитись:

«Кошмаромобіль»: українські військові показали нову міні-РСЗВ (фото)

Середа, 31 травня 2023, 14:46
«Кошмаромобіль»: українські військові показали нову міні-РСЗВ (фото)

Українські умільці зробили високомобільну чотириствольну міні-РСЗВ калібру 122 мм на базі пікапа й нарекли його «Кошмаромобілем».

Про це у середу, 31 травня, повідомила у фейсбуці пресслужба Генштабу ЗСУ.

Машину створили зусиллями бійців та волонтерів для точкової вогневої роботи та підтримки дій піхоти.

«Війна мобільна, і хто швидше реагуватиме на потреби бою, отримує перевагу. Ми тепер маємо інструмент, щоб кошмарити ворога на новому рівні: на відстані, раптово і боляче», – розповів командир розрахунку. 

У службі зв'язків з громадськістю 56-ї ОМПБр зазначили, що «Кошмаромобіль» – надзвичайно рухливий та компактний, майже невловимий для ворожих дронів, а за наявності точних розвідданих, здатний завдати ефективний ракетний удар по живій силі та техніці противника. Це невелика та потужна система залпового вогню, проте такі малі машини не дають ворогу ні на мить розслабитися, б’ючи в місця, де загарбники цього ніяк не чекають.  

«Воювати хочеться серйозно і для того робимо, що можемо. До цієї машинки додамо ще, так що хай там начуваються, цього літа буде гаряче!» – кажуть хлопці з розрахунку.

«Кошмаромобіль»: українські військові показали нову міні-РСЗВ (фото)«Кошмаромобіль»: українські військові показали нову міні-РСЗВ (фото)«Кошмаромобіль»: українські військові показали нову міні-РСЗВ (фото)«Кошмаромобіль»: українські військові показали нову міні-РСЗВ (фото)«Кошмаромобіль»: українські військові показали нову міні-РСЗВ (фото)«Кошмаромобіль»: українські військові показали нову міні-РСЗВ (фото)«Кошмаромобіль»: українські військові показали нову міні-РСЗВ (фото)«Кошмаромобіль»: українські військові показали нову міні-РСЗВ (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів