Поділитись:

Перевірена війною: українську військову амуніцію представили на виставці IDET 2023 (фото)

Вівторок, 30 травня 2023, 10:02

На оборонній виставці IDET 2023, що проходила у чеському місті Брно з 24 по 26 травня, представили військову амуніцію виробництва української компанії Rarog.

Фото стенда з амуніцією оприлюднили в соціальних мережах, інформує «Мілітарний».

Rarog – один з брендів Харківського заводу засобів індивідуального захисту. Це підприємство належить до найбільших українських виробників засобів індивідуального захисту для військових та поліцейських.

Харківський завод виготовляє серію тактичного спорядження, у тому числі бронежилети, бронеплити, ремінно-плечові системи та багато інших зразків амуніції.

На опублікованих фото зображений стенд компанії з двома манекенами, спорядженими у комплекти тактичного спорядження власного виробництва у камуфляжному патерні multicam та українському ММ14.

Амуніція української компанії Rarog на виставці IDET 2023 у Брно, Чехія, 26 травня 2023 року.Амуніція української компанії Rarog на виставці IDET 2023 у Брно, Чехія, 26 травня 2023 року.
 

Підприємство виробляє представлений на стенді піхотний тактичний комплекс «Хижак» для кулемета ПК/ПКМ. «Хижак» забезпечує мобільність та безперервну подачу патронів оператору кулемета. Її не потрібно часто перезаряджати, адже короб вміщує до 650 набоїв. При цьому «Хижак» має евакуаційну систему й дозволяє вільно рухатись.

У комплекс входить:

  • тканинний (безшумний) короб місткістю 650 патронів;
  • гнучкий і захищений чохлом стрічкопровід (рукав) автоматичної подачі патронів;
  • спеціальний ранець з додатковими стропами PALLS, що дозволяє використовувати комплекс спільно з бронежилетами з «товстими» керамічними плитами;
  • тактична платформа з плечовими лямками, яка слугує «носієм» рюкзака з коробом;
  • дві системи швидкого скидання.

Саме такі комплекси отримують кулеметники штурмових бригад «Гвардії наступу», котрі наразі формуються для підтримки наступальних операцій з деокупації українських територій.

Система боєживлення «Хижак» розробки Харківського заводу засобів індивідуального захисту.Система боєживлення «Хижак» розробки Харківського заводу засобів індивідуального захисту.
 

Також на стенді можна побачити модульний бронежилет Plastoon X Kit 2 з бронепластинами й відкритими підсумками під автоматні магазини, а також рюкзак виробництва тієї ж компанії.

Бронежилет Plastoon X Kit 2 розробки Харківського заводу засобів індивідуального захисту.Бронежилет Plastoon X Kit 2 розробки Харківського заводу засобів індивідуального захисту.
 

Окрім цього, на моделі представлені балістичні маски Trevix виробництва UARMS, а також наколінники та рюкзаки українського виробництва.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів