Поділитись:

«Це вже точно не фестиваль їжі»: луцький ресторатор розкритикував фудфест

Неділя, 28 травня 2023, 21:08
«Це вже точно не фестиваль їжі»: луцький ресторатор розкритикував фудфест

Ресторатор Олег Іванюк, колишній власник ресторану «Корона Вітовта», розкритикував фестиваль їжі, який проходив цими вихідними на території Луцького замку.

Відповідний допис він розмістив на своїй фейсбук-сторінці.

«Давайте згадаємо, з чого починалась ідея: вкрай потрібна була історична локація, щоб представити Україні кулінарні особливості Волині, сприяти відродженню національної кухні, підтримати фермерів – виробників забутих харчових продуктів. Для цього організаторам фестивалю влада і надала територію Луцького Замку, бо розраховувала на допомогу у відродженні національної культури», – написав Олег Іванюк.

Ресторатор обурився через те, що замість первісної ідеї отримали торгівлю шашликами і пивом навколо залишків першої християнської церкви у Луцьку.

«Що візьмуть з собою у доросле життя дітки, яких батьки взяли з собою «попити пивка з ребрами»? Якщо у організаторів фестивалю брак такту і інтелігентності, то їх, мабуть, має поправити департамент культури Луцькради? Більшість проблем, які ми сьогодні долаємо, як молода країна, мають свій початок у залишковому відношенні до процесів культурного життя країни. Носіями культури, на жаль, не народжуються. Культуру прививають. І потім дорого платять за її брак», – йдеться в дописі.

Нагадаємо, що 27-28 травня у Луцьк проходив фестиваль їжі.Більше фото з першого дня фудфесту можна переглянути тут

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів