Поділитись:

У Повітряних силах пояснили, в чому підступність атаки дронами-камікадзе

Неділя, 28 травня 2023, 17:05
ілюстративне
ілюстративне

Ворог керує дронами-камікадзе іранського виробництва через супутник. Ці БпЛА намагаються ввести в оману українську ППО. Через загрозу «Шахедів» повітряна тривога може тривати довго.

Про це розповів речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат, – повідомляє Українська правда.

Масштабна і тривала тривога фактично по всій території України в ніч на 28 травня оголошувалась через рекордну атаку росії «Шахедами». Юрій Ігнат роз'яснив підступність атаки дронами-камікадзе.

«Летіли з півдня та півночі (зазвичай ці напрямки ворог використовує для завдання ударів «Шахедами»). Далі вони летять групами, партіями розлітаються по різних напрямках – в кожного дрона свій маршрут, кожен БпЛА має GPS-навігацію, керується через супутник. Таким чином він може літати навіть по колу, і за певний час завдати удару», – зазначив він.

Противник намагається заплутати, ввести в оману нашу протиповітряну оборону, використовує рельєф місцевості, щоби зникати з радарів.

«І дрони-камікадзе, такі як Shahed, і крилаті ракети створені для того, щоб долати систему протиповітряної оборони, але, як бачимо, українська ППО сильнішає з кожним днем. Хотілося б більше мати засобів, щоб отримувати стопроцентний результат. І з цим краще може впоратись, мабуть, літак F-16, який ми так довго чекаємо», – додав речник Повітряних сил.

Зі слів Ігната, в нічний час доби наразі найефективніший засіб проти іранських дронів – зенітні керовані ракети, які мають велику зону ураження, порівняно з малим ППО. Використовується також авіація. Звісно, ідеально було б знищувати «Шахеди» менш витратними силами мобільних вогневих груп, пояснює речник Повітряних сил, але в нічний час ефективність їхньої роботи, на жаль, не є великою.

Хоча цієї ночі частину дронів вдалося знищити і цим групам, додав офіцер.

Нагадаємо: у ніч на 28 травня ворог атакував Україну іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» з північного напрямку – Брянська область, та південного – Краснодарський край.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
14 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024