Поділитись:

«Ви не будете знімати. Я забороняю»: у Луцьку на журналістів «Конкурент TV» накинулась охорона ринку (відео)

Середа, 24 травня 2023, 18:03

На знімальну групу телеканалу «Конкурент TV» накинулися охоронці Центрального ринку.

Подія трапилась у вівторок, 23 травня, під час того, як журналісти проводили зйомку на території ринку. Чоловіки перешкоджали працювати журналістці та оператору. Не обійшлось і без викликів поліції. 

Щойно журналісти розпочали зйомку, як до знімальної групи підійшов чоловік без жодних розпізнавальних знаків і почав перешкоджати роботі журналістів. Він запевняв, що він охоронець, і тут знімати заборонено, проте хто він так і не вдалось дізнались.

Поки знімальна група намагалась продовжувати зйомку, чоловік, який представився охоронцем, підійшов з підкріпленням.

«А у вас є дозвіл? Це громадське місце,  але разом з тим – приватна територія. Я не знаю, що ви знімаєте і з якою ціллю. Має бути погодження від адміністрації. Я вам не дозволяю. Ви не будете знімати», –  сказав начальник зміни Сергій.

Охоронець вирішив викликати поліцію та поки журналісти очікували на приїзд поліцейських до розмови приєднався ще один невідомий чоловік, який надалі спілкувався з працівниками поліції.

«Ви знаєте, що цей ринок став приватним з минулого року. Якщо люди звертаються в адміністрацію з проханням, які хочуть познімати – ми попереджаємо людей, що будуть в нас журналісти та буде зйомка. І люди якось спокійно відносяться. А коли спонтанно, то кличуть охорону. Я хочу, щоб в нас не було суперечок. Щоб наступного разу, коли їхали, було погоджено з адміністрацією ринку. Ринок, дійсно, громадське місце. Але територія – приватна», – сказав чоловік.

Поліція пояснила представникам ринку, що жодної заборони проводити відеозйомку на центральному ринку немає і журналісти телеканалу нічого не порушували.

«Розумієте, є керівництво. І керівництву це не подобається», – додав представник ринку.

Після розмови з працівниками поліції перешкоджати зйомці ніхто не намагався. 

Нагадаємо: у Луцьку в неділю, 21 травня, під час всеукраїнської акції «Велодень» охорона ТРЦ «ПортCity» перешкоджала роботі журналістів телеканалу «Конкурент TV».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 грудня 2023
28 вересня 2023
14:55
26 вересня 2023
20 вересня 2023
15 липня 2023
02 липня 2023
13 червня 2023
03 червня 2023
12:06
01 червня 2023
03 травня 2023