Поділитись:

«Велодень» у Луцьку: охорона ПортCity вигнала з події журналістів (відео)

Неділя, 21 травня 2023, 18:20
«Велодень» у Луцьку: охорона ПортCity вигнала з події журналістів (відео)

У Луцьку у неділю, 21 травня, під час всеукраїнської акції «Велодень» охорона ТРЦ «ПортCity» перешкоджала роботі журналістів телеканалу «Конкурент TV».

Анонс велозаїзду з'явився на сайті Луцької міської ради у п'ятницю, 19 травня. 

Знімальна група телеканалу «Конкурент TV» вирушила на місце збору велосипедистів, що відбувалась біля ПортCity, вранці, 21 травня. Журналісти мали на меті висвітлити подію міста та поспілкуватись з лучанами, які вирішили взяти участь в акції. Щойно оператор телеканалу почав зйомку – як знімальну групу почали виганяти люди у формі охорони торгово-розважального центру.

«Це приватна територія, вам пояснили. Я заважаю, бо вони не мають дозволу тут знімати. А де дозвіл?», – сказав охоронець. 

Журналісти поцікавились у кого ж треба було брати дозвіл, адже це публічний захід, а не приватний.

Охоронець наголосив, що дозвіл на зйомку треба брати в адміністрації.

«В якої? Якщо розпорядження, що це публічний захід. Це загальномісцевий захід. Не Там Тама, не «ПортСіty», а розпорядження міського голови, про те, що буде публічний захід. Це фінансується так само з міського бюджету. Це називається публічний захід, а не приватний», – повідомила охороні знімальна група. 

Попри те, що дійсно захід є загальноміським, охоронець і далі виконував очевидно чиюсь вказівку, та ні в яку не дозволяв знімальній групі виконувати свою роботу та перешкоджав роботі ЗМІ. До того ж він говорив за якусь невідому і ніде, в публічному просторі, не анонсовану «акредитацію для ЗМІ», адже в оголошенні в соцмережі ПортСity немає умови акредитації.

«Там є люди, які акредитовані. Ви могли подати заявку, в адміністрацію ТРЦ «ПортСіty». Ви просто прийшли. Це є приватна територія», – додав охоронець. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів