Поділитись:

Волинянка, якій ставили діагноз безпліддя, народила одинадцяту дитину (фото)

Субота, 20 травня 2023, 18:52
Волинянка, якій ставили діагноз безпліддя, народила одинадцяту дитину (фото)

Волинянка Олена Романюк із села Гірники Ковельського району 17 травня народила одинадцяту дитину – донечку Лілію. Лікарі ставили їй діагноз «безпліддя».

Як наголошує жінка, діти – це радість, а здорова та міцна сім’я – найбільше щастя. 

Про це розповідають Волинські новини.

«Ми виховували десятеро діток: п’ять дівчат і п’ять хлопців. І от Бог дав нам одинадцяту дитину. Було порівну, а зараз дівчата перемагають. Хлопці жартома сердяться, що дівчата перемагають, але менший син сказав: «Мамо, ти ще три хлопчики народиш», – усміхається Олена.

Найстаршій дочці Катерині – 13 років.

Близько двох років після одруження в Олени та Олександра не було дітей. Жінку турбували сильні болі в животі, тому вона зверталася по допомогу до лікарів і в Ратному, і в Луцьку. Їй діагностували безпліддя.

«Я лікувалася. Мені навіть пропонували зробити операцію, але я відмовилася. Ми з чоловіком молилися Богу, аби він нам допоміг. І Бог вийшов нам назустріч. Дякуючи Богу, дякуючи лікарям, зараз ми маємо діток. Найбільше багатство – те, що всі здорові», – розповідає Олена.

Волинянка, якій ставили діагноз безпліддя, народила одинадцяту дитину (фото) 

Раніше вона народжувала в пологовому відділенні Ратнівської центральної районної лікарні. На одинадцяті пологи лікарі з районки скерували її до обласного перинатального центру.

Як пригадує Олена, пологи пройшли швидко і без ускладнень: «Мені пропонували знеболити пологи, але ми так швидко народилися, що не встигли. Об 11:20 відійшли води, а в 12:20 я вже народила».

Сама Олена теж із багатодітної родини. У її батьків – десятеро дітей і вісімдесят онуків. Нині найбільша сім’я – в сестри Олени, де виховують чотирнадцять дітей.

«Діти – це радість. Найбільше щастя – коли родина, діти здорові. Як кажуть, Бог дає дитинку, Бог дає частинку. Головне – любов одне до одного. Якщо чоловік поважає і любить дружину, а дружина поважає й любить чоловіка, то все буде», – впевнена Олена.

Волинянка, якій ставили діагноз безпліддя, народила одинадцяту дитину (фото) 

У родини Романюків є велике господарство, зокрема шість гектарів землі, на якій ростуть саджанці самшиту, туї, лохини та інших рослин. Цього року сім’я планує розвести близько п’ятдесяти видів хвойних рослин. Усю роботу і вдома, і на землі Романюки роблять разом.

«Ми стараємося все робити разом. Чоловік допомагає мені, а я йому. Діток також привчили до порядку. Вони стараються самі прибирати. Старші можуть зварити їсти та наглянути за меншими.У мене п’ятеро школярів. Оскільки зараз у державі склалася складна ситуація з навчанням і дітям довелося вчитися за планшетами, то мушу бути вимоглива і все контролювати: чи вивчили вірш, чи знають таблицю множення... Якщо потрібна допомога, підказки, то вчителі йдуть назустріч», – говорить Олена.

Волинянка, якій ставили діагноз безпліддя, народила одинадцяту дитину (фото) 

У Гірниках – дружня спільнота. Від початку повномасштабного вторгнення брат Олени періодично їздить на передову: везе захисникам смаколики та іншу допомогу, яку гуртома збирають односельці. Сім’я Романюків долучається до підтримки ЗСУ, наприклад, пече хліб, ліпить вареники, передає вирощену городину. Завдяки коштам, вирученим на благодійному ярмарку в місцевій школі, де діти Олени та Олександра продавали лохину, для армії вдалося придбати автомобіль швидкої допомоги.

«Стараємося допомагати тим, чим можемо. Ми всі хочемо, аби в нашій державі був мир. Давайте підтримувати одне одного й прагнути до цього, щоб діти росли в мирній і квітучій країні. Мир у всьому – і в сім’ї, і в селі чи в місті, і в державі – це на сьогодні найголовніше», – акцентує Олена.

Волинянка, якій ставили діагноз безпліддя, народила одинадцяту дитину (фото) Волинянка, якій ставили діагноз безпліддя, народила одинадцяту дитину (фото) 

Як розповідає генеральна директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства та дитинства Ірина Горавська, маленька Лілія, а також інші дітки, народжені 17-18 травня, з нагоди Всесвітнього дня вишиванки отримали в подарунок вишиті сорочки та «Книги гідності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
27 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024
08 березня 2024
03 березня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024