Поділитись:

У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)

П'ятниця, 17 лютого 2023, 16:22
У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)

Обласний перинатальний центр та пологовий будинок Луцька отримають обладнання, яке допомагатиме рятувати життя новонароджених.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, інформує сайт Волинської ОВА.

Як зазначив очільник області, дороговартісне медичне обладнання – це гуманітарна допомога від латвійських та ірландських волонтерів, які доставили це для Волині у співпраці із Поліським лісовим офісом і благодійним фондом «Лісівник Волині».

Подібне устаткування меценати доставлять й для КП «Обласний перинатальний центр» Рівненської області, а також у профільні заклади м. Ірпінь Київської обл. та м. Дніпро.

Тож сьогодні, 17 лютого, начальник ОВА Юрій Погуляйко під час зустрічі з іноземними волонтерами подякував представникам латвійської громадської організації TEV та ірландської ГО Medaid4kids за таку підтримку та оглянув допомогу, що прибула.

Як розповіли під час зустрічі представники іноземних організацій та керівництво Держлісагентства Юрій Болоховець та Поліського лісового офісу Олександр Кватирко, співпраця із міжнародними фондами – це окремий напрямок роботи, який розпочався ще до початку повномасштабного вторгнення. Тож буквально з перших днів російської агресії вони почали надавати допомогу для України.

«Сьогодні, 17 лютого, минає рівно рік, як наші спеціалісти, які вивчали досвід будівництва насінневого центру, виїхали з Латвії на Волинь. Через тиждень розпочалася війна. І наша співпраця з латвійськими партнерами перепрофілювалася з лісівничої на гуманітарно-волонтерську», – зазначив Олександр Кватирко.

Партнери з Ірландії, з якими налагодили співпрацю латвійські волонтери, погодилися забронювали обладнання і передати його в Україну. Цьому сприяв попередній досвід – і латвійські, і волинські волонтери вже не раз виконували свої зобов’язання. Багатофункціональні ліжка, надані ірландськими партнерами, потрапили у лікарні, де проходять реабілітацію поранені бійці (Харків та Дніпро).

Цей вантаж – найбільш цінний у грошовій вартості. Загальна орієнтовна вартість медичного обладнання, зазначають представники Латвії, – 1 млн євро. Латвійські волонтери зробили все можливе, щоб  цінний вантаж потрапив на Волинь. І вже спільно працювали, щоб обладнання з Ірландії було доставлене туди, де допомагатиме рятувати життя, – у спеціалізовані медичні заклади України.

У переліку – інкубатори, ультразвуковий апарат, мікроскопи, медичні розхідники, засоби гігієни та інше, що рятуватиме життя новонародженим. Тим паче, як відзначила керівниця перинатального центру в Луцьку Ірина Горавська, під час війни різко зросла кількість передчасних пологів. Тож ця допомога дуже цінна.

У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео)У Луцьку перинатальний центр і пологовий отримають нове обладнання (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів