Поділитись:

Показали, як виглядає перша істота на планеті

Неділя, 21 травня 2023, 02:59
Показали, як виглядає перша істота на планеті

Команда Каліфорнійського університету в Берклі виявили, що медузоподібна тварина під назвою ктенофор – це перша істота на планеті.

Про це пише Daily mail, – передає Корреспондент.net.

Результати дослідження поклали край довготривалій дискусії про те, що морські губки були першими тваринами, оскільки їхні скам'янілості датуються приблизно 600 мільйонами років.

Молекулярний біолог і автор дослідження Деніел Рохсар зазначає, що ктенофори, яких можна знайти плаваючими в сучасних океанах та акваріумах, перемагають губок у перегонах за першість, попри те, що мають складнішу диференційовану нервову систему. Вони є чудовим прикладом того, що еволюція не є прямою лінією від меншої до більшої складності організмів.

«Важко знати, якими вони були, оскільки вони були тваринами з м’яким тілом і не залишили прямих скам’янілостей. Але ми можемо використовувати порівняння живих тварин, щоб дізнатися про наших спільних предків. Це захоплююче – ми дивимось у глибоке минуле, де у нас немає надії отримати скам’янілості, але, порівнюючи геноми, ми дізнаємося багато про цих дуже ранніх предків», – сказав він.

Зазначається, що ктенофори мають вісім наборів війок, схожих на щупальця, що спускаються по боках, які вони використовують для руху в океані, коли подорожують під поверхнею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів