Поділитись:

Продав три авто, які мав віддати ЗСУ: у Луцьку судили жителя Дніпра (відео)

П'ятниця, 19 травня 2023, 21:43
Продав три авто, які мав віддати ЗСУ: у Луцьку судили жителя Дніпра (відео)

У Луцькому міськрайонному суді відбулося судове засідання у справі про незаконне використання гуманітарної допомоги. Уродженець Дніпра переконав представників благодійного фонду «Добра справа» ввезти три авто в Україну і передати їх на потреби ЗСУ. Однак чоловік вирішив ці машини продати. 

У чому суть справи та що вирішив суд дізнавались журналісти телеканалу «Конкурент TV».

Обвинувачений Олександр Куценко разом зі своїм захисником Владиславом Андрущенком доєдналися до судового засідання по відеозв’язку, адже сам підсудний зараз перебуває у Дніпрі. Обвинуваченому інкримінують продаж гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку.

На засіданні прокурор Олександр Закрева зачитав матеріали справи. З них стало відомо, що житель Дніпра увійшов у довіру до представників благодійного фонду «Добра справа» та переконав їх ввезти три автомобілі в Україну як гуманітарну допомогу. Згодом він, нібито, мав передати їх на потреби ЗСУ.

«На виконання вказаних усних домовленостей впродовж лютого 2023 року з-за кордону було ввезено у вигляді гуманітарної допомоги три транспортні засоби, а саме автомобілі марки Mitsubishi Pajero, Hyundai Galloper та Volkswagen Transporter, отримувач яких, згідно з митними деклараціями, є БФ «Добра справа»», – повідомив прокурор Олександр Закрева.

Згодом Олександр, за словами прокурора, обманним шляхом отримав акти прямої передачі безоплатної допомоги на ці авто та почав шукати покупців. Купити автівки погодився військовий, який перебував у Луцьку.

«У лютому 2023 року Куценко уклав угоду з Хаїмцем щодо продажу вказаних транспортних засобів у Луцьку. При цьому Куценко обумовив, що кошти за транспортні засоби останньому необхідно передати за його місцем проживання у місті Дніпро», – додає прокурор.

3 квітня 2023 року Куценко отримав від Садикова, який діяв за дорученням Хаїмця імітаційні грошові кошти у розмірі $15 300.

 Сам підсудний під час судового засідання свою провину визнав та щиро розкаявся у скоєному.

«Поїхав, купив машини. Не зрозумів до кінця закон, по якому треба їх передавати. Я винен, це моя провина. Треба було головою думати. Допустив помилку, усвідомлюю, пробачте. Більше такого ніколи не повториться. І зараз в мене зовсім інші пріоритети в житті», – розповів обвинувачений Олександр Куценко.

 Також відомо, що підсудний вступив до лав ЗСУ.

«Я служу народу України. Добровільно. Я все визнаю. Я повністю присвятив себе службі ЗСУ»,  – сказав він.

Обвинувачений сплатить штраф у розмірі 204 тисячі гривень, а три автівки заберуть на потреби армії. Суддя угоду затвердив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02