Поділитись:

Гарчать і кусають: у Луцьку в одному з дворів собаки не дають спокою місцевим мешканцям (відео)

П'ятниця, 19 травня 2023, 19:05
Гарчать і кусають: у Луцьку в одному з дворів собаки не дають спокою місцевим мешканцям (відео)

У Луцьку на вулиці Гулака-Артемовського зграя собак тероризує жителів кількох навколишніх будинків.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

У Луцьку досі існує проблема безпритульних собак. Ось така зграя живе на вулиці Гулака-Артемовського біля будинку.  Жителі цього будинку та навколишніх стверджують, що собаки кидаються на людей, зокрема дуже агресивні до дітей.

«Внук, 20 років, йшов вулицею, на Гулака-Артемовського виходив. Зграя собак, там їх штук 7 напевно, стали за ним. Він став оборонятися чи що. Я навіть не знаю, як було. І за литку схватили, покусали», – розповідає лучанка Раїса.

Місцеві дітлахи теж підтверджують, що собаки агресивні та нападають.

«Ну вони нападають, тільки не кусаються, підбігають щось, гарчать. Вони можуть бути агресивні», – кажуть діти.

Мешканці будинку номер 16 на вулиці Гулака-Артемовського стверджують, що ці собаки з’явилися тут відтоді, коли невідомий чоловік прибудував собі на першому поверсі балкон і  підгодовував їх, і вони тут захищають його територію. 

Тим часом у двір будинку заїхав автомобіль КП «Ласка». Працівники підприємства кажуть, що приїхали сюди вже вдруге за день. Завдання Віталія та Дмитра зловити ватажка зграї собак, а також відловити тих псів, які не щеплені або ж не стерилізовані.

Гарчать і кусають: у Луцьку в одному з дворів собаки не дають спокою місцевим мешканцям (відео) 

Однак є й ті, кому сусідство із безпритульними псами не заважає. Одній із місцевих жительок дуже не сподобався приїзд працівників КП «Ласка».

«Є ферми, свинарники. Треба дати оголошення, хазяї собак заберуть. Вони тут сторожують. Вони ж кидаються на дітей. Їм треба дати територію, щоб вони сторожували. Це свиноферми, коровники. Їх треба пристосувати, а не в «Ласку» заперти в клєтку», – каже Рита, жителька будинку.

На думку жінки, це не собаки кидаються на людей, а самі перехожі їх провокують своєю присутністю. 

Все ж, працівники «Ласки» почали відлов собак. Для цього вони застосували рушницю-шприцемет. Тварин хочуть відвезти до комунального підприємства, і там вже провести всі відповідні процедури.

Гарчать і кусають: у Луцьку в одному з дворів собаки не дають спокою місцевим мешканцям (відео) 

Однак собакам, попри влучання у них шприців із снодійним, вдалося втекти.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» звернулися за коментарем до директорки КП «Ласка», аби дізнатися, чи знають вони про ситуацію у дворі на Гулака Артемовського. Вона розповіла нам, що їхні працівники виїжджали кілька разів на виклики, все перевіряли, однак або не знаходили собак, або ж ніхто не надавав доказів агресії псів до людей - тобто немає зафіксованих укусів.

Детальніше – дивіться у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024