Поділитись:

У Луцьку втретє забракували скандально відому багатоповерхівку ексдепутата міськради

Середа, 17 травня 2023, 18:50
У Луцьку втретє забракували скандально відому багатоповерхівку ексдепутата міськради

Державна інспекція архітектури та містобудування втретє відмовила у прийнятті в експлуатацію скандального житлового комплексу «Візаві», що на проспекті Соборності у Луцьку. Його завершили будувати у 2021-ому й відтоді щороку намагаються отримати сертифікат готовності, але безуспішно. Більшість житла розпродана, проте перспектив належного завершення будівництва і виправлення недоліків не видно. Продаж квартир триває, а ціни за квадратний метр житлової площі ростуть. 

Про це пише Сила правди.

Житловий комплекс з претензійною назвою «Егоїст» поблизу Палацу урочистих подій у Луцьку почали зводити у 2015 році на землі, що перебуває у власності приватного підприємства «Укрбізнесінвест». Фірма належить колишньому депутатові Луцької міської ради Сергію Булі і його батькові Володимиру Булі. Забудовником на початках була львівська компанія «Юкрейніан Девелопмент Індустрі». 

Як тільки на ділянці почалися роботи, сталася халепа – сусідня дев’ятиповерхівка просіла, стіни почали давати тріщини. Відтак її мешканці почали бити на сполох і звертатися до усіх можливих інстанцій. 

У результаті дозвіл на початок будівельних робіт анулювали, зведення житлового комплексу «заморозили», а забудовник змушений був зайнятись укріпленням сусідньої багатоповерхівки. Щоб компенсувати непередбачені витрати власники будівництва почали креативити з площею. 

Згідно з інформацією з Порталу державної електронної системи у сфері будівництва, з 2017-го комплекс будували вже за новим проєктом. Змінили клас складності будівництва з СС2 на СС3, замовника будівництва, генерального підрядника і навіть назву – ЖК «Егоїст» став ЖК «Візаві».   

За інформацією у ЗМІ, станом на липень 2017 року 30 % квартир у недобуді продали. 

Нині житловий комплекс «Візаві» – це 13-поверховий будинок на 160 квартир. Два перших поверхи з прибудовою призначені для бізнесу.

У Луцьку втретє забракували скандально відому багатоповерхівку ексдепутата міськради 

Станом на травень 2023 року на сайтах з продажу нерухомості розміщені актуальні оголошення про продаж квартир в ЖК «Візаві». Ціни на житло коливаються від 1,43 мільйона гривень за однокімнатну квартиру до 3,2 мільйона гривень за трикімнатну.

У Луцьку втретє забракували скандально відому багатоповерхівку ексдепутата міськради 

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» зателефонував за номером в оголошенні і в ролі потенційного покупця поцікавився умовами.

– На сайтах з продажу нерухомості вказана ціна 28 тисяч гривень за метр квадратний, – запитуємо.
– Це ціна березня, – відповідає співробітниця відділу продажів Наталія, – Зараз ціна 31 тисяча. А яка квартира вас цікавить?
– Однокімнатна і краще на нижніх поверхах.
– Однокімнатні кімнати у нас великогабаритні залишились. 57,5 кв.м. на десятому поверсі і 70 кв.м. на п’ятому поверсі.
– Вони порожні?
– Стяжка, штукатурка, повністю змонтована система опалення, пластикові вікна, лічильники, вода, каналізація…
– Але пишуть, що будинок ще не зданий в експлуатацію. Як буде вирішуватись це питання?
– Він на сьогоднішній день не зданий, але він вже на етапі здачі, слава Богу. Сказати, що він здасться через день чи місяць, я вам так не скажу, але це вже в найближчі місяці, бо пакет в нас вже прийняли, комісія вже приїжджала.
– А люди купують у вас квартири?
– Звичайно. У нас були квартири на 46, 47, 48 квадратних метрів, вони вже продані. Із 10 квартир на 57,5 метрів квадратних в нас залишилась тільки одна. Подумайте, може вам варто взяти двокімнатну на 67 квадратних метрів на третьому поверсі. Якщо у вас не вистачає коштів, то у нас може бути розтермінування. Думайте, бо це вже так би мовити останній вагон. Локація у нас шикарнюща. 

На сайті «Dim.Ria» пишуть, що 8 травня 2023 року їхні спеціалісти особисто перевірили стан будівництва, а також прогнозують, що відповідний сертифікат «Візаві» отримає у другому кварталі 2023 року.

Нагадаємо: депутат Луцької міської ради від «Громадянського Руху «СВІДОМІ» Андрій Лучик звернувся до виконавчих органів міської ради, аби демонтували «обдертий» МАФ біля ЖК «Егоїст» на Соборності. Підприємцеві, який володіє цим МАФом, видали припис демонтувати його до 5 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
25 березня 2024
15:05
22 березня 2024
12 березня 2024
19:51
02 березня 2024
27 лютого 2024
15 лютого 2024
06 грудня 2023