Поділитись:

Рови і міни: як посилюють північний кордон України (фото)

Середа, 17 травня 2023, 17:17

Українські сили розбудовують систему інженерних загороджень на півночі України, щоб унеможливити ймовірні наступальні дії ворога.

Про це пише Мілітарний.

Безпосередньо на державному кордоні та у глиб оборони нарощується система мінно-вибухових та невибухових загороджень.

Триває мінування місцевості, створюють міновані завали, а також протитанкові рови на ділянках доріг та шляхів імовірного просування противника. Про це розповів Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

 

Він підкреслив, що станом на зараз противник не готовий вести наступальні дії, але враховуються ймовірні сценарії розвитку ситуації.

«Виходячи з імовірного характеру дій противника, ми здійснюємо комплекс заходів щодо забезпечення готовності угруповань військ, які боронять Північну операційну зону, до будь-яких дій противника починаючи з відбиття авіаційних та ракетних ударів, а також недопущення дій його диверсійних сил», – сказав Сергій Наєв.

За останній 10 діб встановлено протитанкові мінні поля та загородження з використанням понад 5,5 тисяч мін.

«Вздовж державного кордону вирито близько 1,5 тисяч метрів траншей та 3,5 тисяч метрів протитанкових ровів. Обладнано кілька десятків перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для техніки», – сказав Сергій Наєв.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів