Поділитись:

У Росії високопосадовцям заборонили звільнятися під час війни

Вівторок, 16 травня 2023, 00:46
У Росії високопосадовцям заборонили звільнятися під час війни

Російська влада «неформально» заборонила високопосадовцям звільнятися під час війни, а незгодним з цим загрожують «кримінальним переслідуванням».

Про це пише видання «Важные истори», посилаючись на чотири джерела: колишнього співробітника ФСБ, політтехнолога, який працює з губернатором одного з російських регіонів, а також двох людей, які знайомі з посадовцями Адміністрації президента РФ, – передає Суспільне.

«Мені відомо про як мінімум два випадки, коли губернатори намагалися піти зі своїх посад, але в УВП (управлінні внутрішньої політики Адміністрації президента) їм не просто заборонили, а натякнули на кримінальні справи», – сказав колишній співробітник ФСБ.

Знайомий посадовця з Адміністрації президента також чув про цю заборону.

«Охочих звільнитися після початку війни було багато. Якщо всі підуть, буде втрачено управління», – сказав він журналістам видання.

За його словами, в Адміністрації президента РФ бажання залишити посаду розцінюють як зраду, тому перед держслужбовцями поставили завдання «демонстрації єдності».

При цьому співрозмовники видання зазначають, що сама заборона «неформальна і незаконна», тому з неї можуть бути винятки. Як повідомив один з них, «за можливість тихо, непомітно піти зараз багато хто готовий добре заплатити». Також людині все ще можуть дозволити звільнитися, наприклад, за станом здоров'я.

Раніше кілька співробітників ФСБ розповідали виданню, що через оголошену Путіним мобілізацію вони не можуть звільнитися. Згідно з указом президента, військовослужбовці за контрактом (до них належить і більшість працівників ФСБ) не можуть звільнитися навіть після закінчення контракту. Однак про те, що заборона поширюється і на цивільних держслужбовців, раніше не було відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів