Поділитись:

Придністров’я закликає РФ збільшити кількість «миротворців» у регіоні

Понеділок, 08 травня 2023, 16:54
Придністров’я закликає РФ збільшити кількість «миротворців» у регіоні

Придністров'я, що відколовся від Молдови, просить росію збільшити кількість «миротворців» у регіоні.

Про це інформує УНН з посиланням на росЗМІ.

«Миротворці є основним фактором безпеки на (берегах) Дністра, і вони є головною перешкодою проти України та Молдови», - заявив голова представництва сепаратистського регіону в москві Леонід Манаков.

«Поки триває миротворча місія росії, Молдова скована будь-якими військовими планами та приготуваннями проти Придністров'я», – додав він.

Під час інтерв'ю Манаков заявив, що росія скоротила чисельність свого миротворчого контингенту з шести до двох мотострілкових батальйонів, а нинішня чисельність російських миротворців у регіоні не перевищує 450 осіб.

Він також заявив, що, за даними штабу Об'єднаної контрольної комісії – об'єднаної сили в регіоні, що складається з російських, молдавських та придністровських миротворців, передбачається присутність 3 100 осіб, і що за законом можна збільшити чисельність російського контингенту.

«Такий варіант є, і він виправданий з точки зору посилення ризиків безпеки, в тому числі терористичної загрози, і водночас юридично обґрунтований документами», - заявив Манаков, додавши, що це можливо за рахунок росіян, які постійно проживають у регіоні.

Довідково:
Придністров'я — це невизнаний сепаратистський регіон, визнаний на міжнародному рівні частиною Молдови, але під контролем проросійських сепаратистів після дворічного конфлікту 1990–1992 років.
Угода про припинення вогню була підписана в липні 1992 року між Кишиневом та москвою, відповідно до якої в регіоні були розміщені миротворчі сили у складі російських, молдавських та придністровських сил, яким було доручено дотримуватися припинення вогню та інших заходів безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів