Поділитись:

Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев

Автор: Ольга Зейлик |
Субота, 13 травня 2023, 10:00
Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев

За вікном – травень, тож «шашличний» сезон – у розпалі. Чимало людей обирають для відпочинку альтанки у місцинах біля водойм. А яка ситуація у волинських лісах?

Нагадаємо, майже три тисячі гектарів лісових масивів у Волинській області знаходяться в зоні прикордоння, де відвідування практично повністю заборонене. З настанням весни ця заборона не припиняє діяти – військова адміністрація ще у 2022 році видала розпорядження про обмеження та заборони відвідування певних лісових масивів на час дії воєнного стану. Волинянам, які хочуть відвідати ліси, рекомендують скористатися спеціально облаштованими місцями – рекреаційними зонами та пунктами.

Які пункти бувають, чи працюють вони, де знаходяться? Про це та інше журналістці сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» розповіла речниця Поліського лісового офісу Світлана Думська.

Великі рекреаційно-туристичні комплекси комерційного типу «Лісовичок»

«Як таких відпочинкових лісових зон на Волині – 119. Окрім того, лісівники збудували великі рекреаційно-туристичні комплекси з комерційною складовою діяльності – мережа із назвою «Лісовичок». Їх загалом шість. Щоправда один тимчасово не працює повноцінно. Комплекс закритий у зв’язку з тим, що знаходиться в зоні прикордоння. А всі інші радо чекають відвідувачів. Відпочинок там підвищеного комфорту, ресторанного типу, де можна замовити готові страви або ж взяти в оренду бесідку і самостійно посмажити шашлики», – зазначила речниця.

Сучасні і просторі альтанки, різноманітна кухня, яку можна замовити у кафе, що працює на території відпочинкового простору, чекають гостей щодня з 9:00 до 21:00. До слова, на території усіх цих комплексів є дитячі майданчики в екостилі. Щодо цін, то вони різні, все залежить від виду і розміру обраної альтанки.

Контакти та розташування лісових відпочинкових комплексів

  • Ковельський район, траса М-19, 98-й км: 0979047132;
  • селище Колки Луцького району, вулиця Грушевського, 2Г: 0676527700;
  • Оконське лісництво, кв.9, виділ 31,32, 0680732186;
  • Володимир-Волинський район, село Житані: 0969847580;
  • Ковельський район, село Згорани, вулиця  Шевченка, 58: 0980704172;
  • Луцький район, Ківерцівське лісництво, кв. 54, вид. 11: 0973795037

Оренда альтанок

  • Бесідка з мангалом до трьох годин – 600 грн.
  • Бесідка з мангалом безлім – 900 грн.

 

  • Бесідка без мангала до трьох годин – 400 грн.
  • Бесідка без мангала безлім – 700 грн.

 

  • Бесідка засклена до трьох годин – 700 грн.
  • Бесідка засклена безлім – 1000 грн.

 

  • Бесідка велика до трьох годин – 1000 грн.
  • Бесідка велика безлім – 1500 грн.

 Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев 

Детальнішу інформацію щодо цін та локацій у цих відпочинкових комплексах можна переглянути тут.

Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев 

Лісовий ресторан YAVIR

«Також є лісовий ресторан YAVIR, його важко назвати просто рекреаційною зоною. Там велика красива територія, також є бесідки, він створений в єдиному з «Лісовичками» стилі», – розповіла Світлана Думська.

Детальніше про ресторан можна почитати на сторінці закладу в інстаграмі.

Еко-ресторан «Yavir» розташований обабіч траси Луцьк–Рівне на межі Рівненської та Волинської області у селі Кадище на вулиці Рівненській, 3. Заклад має сучасний дизайн та затишну атмосферу. Будівля, в якій розмістився ресторан, знаходиться всередині лісового масиву. Саме тому заклад позиціонує себе як лісовий еко-ресторан.

Фішкою є меню, до якого входять страви з м'яса дичини. Тут вам запропонують різноманітні сезонні страви та широкий вибір страв з гриля: м'ясо, риба та овочі.

Замовити столик, альтанку чи розпитати деталі можна за телефоном +380662617727

Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев 

До слова, поблизу закладу та великих рекреаційних комплексів є так звані екостежки. Там розташовані цікаві інформаційні стенди або створена красива локація, вольєр з дикими кабанами чи оленями, тощо.

Безкоштовні рекреаційні пукти

«Якщо хтось полюбляє відпочинок в стилі «хочу все зробити сам», то таких рекреаційних пунктів є 113. Вони абсолютно безкоштовні. Їдете собі по трасі, ці зони майже всі над дорогою. Їдете у будь-яку сторону по Волинській області і ви 100% натрапите на один з таких пунктів», – зазначила речниця Поліського лісового офісу.

Карта рекреаційних пунктів Волині:

 

 

В такий пункт ви просто приїздите, бачите, де вільна альтанка, і присідаєте для відпочинку. На території завжди є дрова і мангали.

Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев Лісовий відпочинок: де на Волині посмажити шашлики серед дерев 

Лісівники наголошують про одну важливу деталь – не забувати прибрати за собою і, за можливості, сміття вивозити з собою.

До речі, зараз до лісу не можна заїздити автомобілем. Лісівники кажуть, це пов’язано насамперед з тим, що почався пожежний період, дороги для машин перекриті. В’їзд до лісу дозволений тільки для лісової охорони. Окрім того це пов’язано ще й з війною, однак це стосується здебільшого прикордонної зони, де ліси заміновані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів