Поділитись:

ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19

П'ятниця, 05 травня 2023, 17:21
ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус заявив про завершення режиму глобальної надзвичайної ситуації, пов'язаної з COVID-19. Водночас він наголосив, що вірус залишається у світі і продовжує вбивати.

«Вчора Комітет з надзвичайних ситуацій зібрався вп'ятнадцяте і рекомендував мені оголосити про закінчення надзвичайної ситуації в галузі суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення. Я прийняв цю пораду», – заявив Гебреїсус.

Додав, що це не означає, що COVID-19 перестав бути глобальною загрозою для здоров'я. Минулого тижня COVID-19 забирав життя кожні три хвилини - і це лише ті смерті, про які нам відомо.

За словами Гебреїсуса, вірус залишається з нами, продовжує вбивати і змінюватися, тому залишається можливість появи нових штамів.

«Найгірше, що зараз може зробити будь-яка країна, - це використати цю новину як привід послабити пильність, демонтувати системи, які вона побудувала, або надіслати своїм людям повідомлення про те, що через COVID19 більше не потрібно турбуватися», – заявив він.

Нагадаємо: за 17 тиждень 2023 року – з 24 по 30 квітня –  на Волині зареєстрували 283 випадки захворювання на COVID-19 (в тому числі дітей – 38, медичних працівників – 11), захворюваність знаходиться на рівні минулого тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів