Поділитись:

Зеленський несподівано прибув до Фінляндії

Середа, 03 травня 2023, 12:29
Зеленський несподівано прибув до Фінляндії

На фото – Президент України Володимир Зеленський та прем'єрка Фінляндії Санна Марін

Президент України Володимир Зеленський прибув з неанонсованим візитом до Фінляндії.

Про це повідомляє «Європейська правда».

У середу, 3 травня, близько опівдня, офіс президента Фінляндії розмістив оголошення про візит Володимира Зеленського, а суспільний мовник Yle анонсував трансляцію з-під президентського палацу у Гельсінкі.

О 13:00 має відбутися спільна пресконференція президента Фінляндії Саулі Нііністьо та Володимира Зеленського. 

У комюніке від офісу президента Фінляндії зазначають, що на зустрічі вони обговорять підтримку України в обороні від російської агресії, двосторонні відносини та поточну геополітичну ситуацію. 

На робочому обіді буде присутня також прем’єрка Санна Марін і міністр закордонних справ Пекка Хаавісто. Згодом Зеленський зустрінеться зі спікером парламенту Петтері Орпо – ймовірним наступним прем’єром Фінляндії. 

Після обіду президенти візьмуть участь у Нордично-українському саміті лідерів, де будуть прем’єр Швеції Ульф Крістерссон, прем’єр Норвегії Йонас Гар Стьоре, прем’єрка Данії Метте Фредеріксен та прем’єрка Ісландії Катрін Якобсдоттір

На зустрічі говоритимуть про поточну воєнну ситуацію, підтримку України північними союзниками, перспективи європейської та євроатлантичної інтеграції України, реалізацію української ініціативи із забезпечення справедливого миру (вочевидь, йдеться про так звану "формулу миру", запропоновану Києвом). Окрім того, відбудуться двосторонні зустрічі Зеленського з лідерами північноєвропейських держав. 

Після саміту також буде спільна пресконференція лідерів.

Нагадаємо, президент Фінляндії приїздив до Києва у січні 2023 року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 квітня 2024
05 квітня 2024
30 березня 2024
29 березня 2024
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024